Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePL

Congresul IV al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 14 septembrie 2014 | 
Congresul IV al Partidului Liberal

Pe 14 septembrie 2014, la Chişinău, s-a desfăşurat Congresul IV al Partidului Liberal (PL), la lucrările căruia au participat 1740 de delegaţi din toate raioanele ţării şi oaspeţi de peste hotare. Sarcina principală a congresului a fost alegerea conducerii partidului şi adoptarea mai multor rezoluţii privind situaţia social-politică din republică.

Pentru funcţia de preşedinte al Partidului Liberal au fost propuşi 4 candidaţi — Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Corina Fusu şi Valeriu Munteanu. Ultimii trei şi-au retras candidaturile în favoarea lui Mihai Ghimpu. După procedura de vot, Congresul l-a reales pe Mihai Ghimpu în funcţia de Preşedinte al PL cu 1694 de voturi din 1740 de delegaţi înregistraţi, 14 voturi au fost împotrivă, iar 23 de delegaţi s-au abţinut să voteze.

În calitate de prim-vicepreşedinţi ai PL au fost aleşi Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru şi Corina Fusu iar vicepreşedinţi au fost aleşi Veaceslav Untilă, Valeriu Munteanu, Veronica Herţa, Mihai Moldovanu şi Lilian Carp. Pentru funcţia de Secretar general a fost ales Ion Apostol. Totodată, congresul a ales şi 153 de membri ai Consiliului Republican al PL.

De asemenea, delegaţii la congres au aprobat modificările la Statutul şi Programul politic al partidului şi au adoptat şi cinci rezoluţii: Cu privire la dezvoltarea economiei şi eradicarea sărăciei; Cu privire la tineret; Cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO; Cu privire la diasporă şi Cu privire la combaterea corupţiei.

Preşedintele reales al PL, Mihai Ghimpu, a închis lucrările Congresului cu un mesaj de mulţumire pentru încrederea acordată şi a conchis: “Numai uniţi putem fi liberi! Să ne unim în marea familie europeană, în marea familie naţională şi să aderăm la NATO! Victorie liberalilor!”.