Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Făleşti

|versiune pentru tipar||
PL / 9 martie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 9 martie 2014, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Făleşti. La conferinţă au participat, în calitate de inviţati — Mihai Ghimpu, Deputat, Preşedintele Partidului Liberal; Victor Rusanovschi, Vicepreşedinte PL, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Edineţ; Vasile Chitoroagă, Secretar general-adjunct al Partidului Liberal; Oleg Ogor, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni; Ludmila Crăciun, Preşedinta Organizaţiei Teritoriale PL Dubăsari; Alexandru Volcov, Preşedinte Organizaţiei Teritoriale PL Bălţi şi Iurie Chirinciuc, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Ungheni.

Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele subiecte: raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale Făleşti, prezentat de către preşedintele filialei, Dumitru Spânu; raportul Preşedintei Organizaţiei Femeilor Liberale, Nadejda Cernavca; alegerea conducerii Organizaţiei; delegarea participanţilor la Congresul Partidului şi prezentarea situaţiei sociale şi politice din republică de către Mihai Ghimpu.

Înainte de a purcede la lucrările Conferinţei, delegaţii au onorat imnul Partidului — “Libertate, floare a speranţei”, versuri — Simion Ghimpu, muzică — Anatol Dumitraş.

Ulterior, Conferinţa a audiat raportul de activitate al Organizaţiei Teritoriale Făleşti, prezentat de către preşedintele filialei, Dumitru Spânu, care a enumerat o listă impunătoare de realizări înregistrate de Organizaţie. Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale Făleşti, Nadejda Cernavca, a accentuat o serie de activităţi în care s-au implicat membrele Organizaţiei şi a subliniat importanţa implicării femeilor în soluţionarea problemelor societăţii şi în luarea deciziilor.

“Vom lupta şi în continuare pentru aceleaşi valori prin care ne-am consacrat — valorile liberale şi europene, întru realizarea schimbării până la capăt” — a precizat Dumitru Spânu.

“Haideţi să luptăm împreună pentru Libertate, Dreptate, Adevăr şi Bunăstare! Stimate Femei, mizez pe susţinerea DVS şi sunt convinsă că implicarea femeilor în politică are doar aspecte pozitive, pentru că femeile cu adevărat au puterea să schimbe lucrurile în bine!” — a menţionat Nadejda Cernavca.

Rapoartele prezentate au fost supuse dezbaterilor, iar delegaţii Conferinţei au înaintat mai multe propuneri de acţiuni prin care să sensibilizeze societatea şi opinia publică asupra unor probleme strigente de ordin social şi politic.

În urma deliberărilor, Conferinţa a hotărât:

Conferinţa a ales membrii Biroului Permanent al Organizaţiei, membrii Comisiei de Cenzori şi Comisiei de Etică şi Disciplină şi a delegat participanţii la Congresul Partidului, care va avea loc la data de 25 mai 2014.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, şi-a început discursul prin a felicita femeile cu ocazia sărbătorii de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, dorindu-le sănătate, fericire, bucurii şi un trai în bunăstare.

În continuare, Preşedintele PL a informat delegaţii Conferinţei despre situaţia socială şi politică din republică, menţionând ultimele evenimente politice atât din R. Moldova, cât şi din exterior, în special — situaţia creată în Ucraina.

“Este mare păcat că pe scena politică poate urca fiecare, fără a demonstra capacităţi şi fără a avea interesul de a apăra cauza şi a lupta pentru bunăstarea cetăţenilor, şi vedeţi multe exemple — rătăciţii din grupul Hadârcă, partidul lui V. Filat, Partidul Democrat, PCRM-ul, toţi sunt interesaţi numai de buzunarele lor. Noi, liberalii, suntem singurii care ne putem mândri că avem o echipă de profesionişti din diferite domenii, oameni care îşi doresc cu adevărat schimbare şi care luptă pentru oameni şi pentru a le apăra interesele. Am fost şi rămânem consecvenţi valorilor liberale şi venim în faţa cetăţenilor nu doar cu promisiuni, dar şi cu realizări!” — a enunţiat Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a enumerat o serie de rezultate ale PL-ului, a informat delegaţii despre situaţia creată în Ucraina şi declaraţia adoptată de PL cu privire la agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, accentuând că Partidul Liberal a fost primul partid care a luat atitudine şi a spus lucrurilor pe nume, adoptând această declaraţie oficială. Totodată, Domnia Sa a informat participanţii la Conferinţă despre activitatea parlamentară a Deputaţilor PL, încălcările Coaliţiei de guvernare, a subliniat politica partidului şi priorităţile acestuia pentru acest an.

“Diferenţa dintre guvernarea comunistă şi cea a Coaliţiei de acum este numai în denumire şi în faptul că ultimii se ascund sub masca cursului european, însă, hoţiile continuă, contrabandă, corupţie, ba chiar mai mult, actuala Guvernare a amplificat schemele de corupţie preluate de la comunişti şi a lăsat republica fără Banca de Economii, Aeroport şi lista va continua. Nu este nimic mai important acum decât continuarea cursului european al republicii, iar acest lucru este strict legat de alegerile din acest an. Trebuie să le explicăm oamenilor cât de important este pentru fiecare din noi ca să păstrăm vectorul european. Dragi liberali, trebuie să muncim şi să promovăm Adevărul şi Dreptatea pentru a aduce Bunăstare în casele fiecărui cetăţean! Nu putem avea un viitor mai bun în afara Uniunii Europene, iată de ce trebuie să demonstrăm că ne pasă de soarta copiilor şi să construim acest viitor împreună! Mult succes şi la luptă!” — a mai menţionat Mihai Ghimpu.

Preşedintele PL a felicitat membrii noi aleşi în funcţii, dorindu-le mult succes, multă ambiţie şi putere în continuarea luptei pentru Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană. “Noi nu avem dreptul să lăsăm acelaşi chin să-l trăiască şi copii noştri! Lucrurile nu se vor schimba de la sine, iată de ce vă îndemn să fiţi activi, să vă implicaţi şi să realizăm schimbarea până la capăt” — a conchis Mihai Ghimpu.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Felicitări pentru FEMEI! La Mulţi Ani, D-le Roman Sofroni şi D-le Arcadie Călăraş!