Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Municipală a Tineretului Liberal şi-a ales o nouă conducere

|versiune pentru tipar||
PL / 1 septembrie 2014
Partidul Liberal

La 31 august 2014, de sărbătoarea naţională “Limba Noastră cea română”, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Municipale a Tineretului Liberal. La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, Prim-Vicepreşedinte al PL, Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal, Corina Fusu, viepreşedintă PL, Preşedinta OFL, Secretarul General PL — Ion Apostol.

Precum şi Veronica Herţa, Mihai Moldovanu — vicepreşedinţi ai PL, Roman Sofroni, Preşedintele OT PL sect. Centru, Chişinău, Oleg Poiată, Pretorul sect. Centru, Deputatul Gheorghe Brega ş.a.

Conferinţa a fost deschisă de către Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal. Ulterior, alocuţiuni au avut şi Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă şi Corina Fusu.

În debutul conferinţei, Dorin Chirtoacă, care este şi Preşedintele Organizaţiei Municipale a PL Chişinău, a punctat câteva aspecte importante: “Ne-am propus să reuşim să construim în continuare structuri ale partidului, care să fie funcţionale şi eficiente, astfel încât mesajul nostru să ajungă la fiecare cetăţean al republicii. Noi avem cu ce să venim la oameni. De când PL-ul a reuşit să obţină victorie în faţa comuniştilor la alegerile pentru Primarul General al mun. Chişinău, schimbările în capitală nu au întârziat să apară. În primul rând am depăşit falimentul Chişinăului. La capitolul infrastructură, în 7 ani s-a făcut mai mult decât în ultimii 15 ani, până să vină PL la conducerea municipiului Chişinău. În 3 ani am adus 160 de troleibuze noi şi asamblarea mai continuă. În suburbii am construit apeducte şi canalizări la aproximativ 100.000 de persoane. În plan naţional am lucrat mult ca să aducem adevărul acasă. Şi cel mai important, nu ne oprim aici! Partidul Liberal nu luptă pentru putere, noi luptăm pentru democraţie şi românism”.

În cadrul Conferinţei, cu unanimitate de voturi, în funcţia de Preşedinte al Organizaţiei municipale Chişinău a Tineretului Liberal(TL) a fost ales Ion Popovschi. Preşedinţii Organizaţiilor TL din sectoare au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi ai Organizaţiei municipale Chişinău a Tineretului Liberal. Secretar al Organizaţiei a fost ales Ion Puşcaş, iar secretar-adjunct — Vasile Belibov.

Conferinţa a ales şi membrii în Biroul Permanent al Organizaţiei:

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a accentuat că “activitatea Organizaţiei de Tineret a PL din municipiul Chişinău este foarte importantă, mai ales că cei mai mulţi susţinători ai PL-ului sunt din mun. Chişinău” şi a felicitat tinerii cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înlocuirea limbii ruse cu limba română, în calitate de limbă oficială. Dânsul a menţionat că “cei născuţi după anii ‘90 nu au trecut prin chinurile la care au fost supuşi românii moldoveni din Basarabia. În şcoli, grădiniţe se vorbea doar limba rusă, iar cele moldo-ruse erau mult mai puţine. Până în 1990 toate străzile aveau denumiri ale bolşeviciilor, iar datorită oamenilor curajoşi, acestea au fost redenumite şi am revenit la normalitate”.

Mihai Ghimpu a accentuat şi importanţa activităţii parlamentare a Deputaţilor PL, menţionând sesizarea depusă la Curtea Constituţională, datorită căreia Limba Română a devenit limba oficială a Republicii Moldova, inclusiv ca normă constituţională.

“Nu există o altă sărbătoare mai importantă, decât cea a Limbii Române, care a fost izgonită din propria casă de către ocupanţi! Noi trebuie să fim uniţi în aceste momente, când mulţi trădează şi îşi urmăresc interesele, pentru că un popor unit este puternic şi are prezent şi viitor”, a mai enunţat Preşedintele PL la eveniment. Dl Ghimpu a precizat că “din păcate, tinerii nu conştientizează importanţa vorbirii corecte a limbii române, care este o limbă atât de frumoasă”.

“Iubiţi-vă limba maternă! Iubiţi Limba Română! Îmi doresc ca voi, Tineretul Liberal, să fiţi un exemplu pentru ceilalţi tineri din Republica Moldova. Să fiţi motorul schimbării în societate în toate domeniile! La 30 noiembrie să fim uniţi în jurul cursului european, să le spunem tuturor cetăţenilor că doar votând pentru PL, vor vota oameni cinstiţi, patrioţi care iubesc omul şi neamul! Luptaţi pentru viitorul vostru şi al copiilor voştri!” — a fost îndemnul Preşedintelui PL pentru tinerii prezenţi la Conferinţă.

De asemenea, Preşedintele PL a mulţumit tinerilor pentru implicare activă în cadrul partidului, subliniind că ei sunt “o componentă de valoare în echipa liberală”. Acesta a felicitat tinerii cărora le-a fost încredinţate funcţii în cadrul Organizaţiei de Tineret PL a mun. Chişinău şi le-a dorit tuturor succes, exprimându-şi încrederea că “împreună vom reuşi să ducem SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT — Integrare Europeană şi Naţională!”

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mesaj de condoleanţe Carte românească adusă în dar de liberali la Hârtopul Mare, Criuleni