Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Carte românească adusă în dar de liberali la Hârtopul Mare, Criuleni

|versiune pentru tipar||
PL / 1 septembrie 2014
Partidul Liberal

Luni, 1 septembrie 2014, în prima zi de toamnă, la biblioteca publică din satul Hârtopul Mare, Criuleni, echipa Partidului Liberal din Criuleni, alături de câţiva tineri din Bacău, România, au adus în dar un lot de carte românească pentru cititorii comunei Hârtopul Mare. La eveniment au participat — Ion Puşcaş, Preşedintele Organizaţiei Primare PL Hârtopul Mare, Dumitru Roşca, Primarul comunei Hârtopul Mare, Cătălin Albişteanu, Ion Macaria şi Diana Barbu — tineri voluntari din România.

Ion Puşcaş, Preşedintele Organizaţiei Primare PL Hârtopul Mare, a accentuat importanţa acestor acţiuni de a colecta şi, ulterior, de a dona cărţi româneşti pentru Bibliotecile publice din Republica Moldova. “Toate aceste cărţi pe care le-am adus azi la Hârtopul Mare au fost colectate de la fraţii noştri de grai şi simţire românească din Judeţul Bacău, România. Iniţiativa aparţine Tinerilor Liberali din Criuleni, în parteneriat cu tinerii voluntarii de peste Prut. Trebuie să învăţăm din nou să citim, aşa ne vom forma personalitatea. Noi încercăm să promovăm lectura în rândul tinerilor!” — a mai menţionat Ion Puşcaş.

Primarul de la Hârtopul Mare a venit cu un mesaj către elevii prezenţi la eveniment, îndemnându-i să citească: “Dragă cititorule, sper să te bucuri din plin de aceste cărţi cu poveşti alese, de romane şi de rândurile înşirate de Marii Clasici Români. Cu ajutorul acestor cărţi vei afla multe lucruri frumoase şi îţi vei îmbogăţi mintea. Mereu trebuie să speri, să visezi, să crezi în tine, pentru că şi eu am fost copil şi mă bucuram de poveştile rostite de bunica. Doar prin învăţătură, citit şi credinţă poţi deveni mai bun şi mai frumos”. Dumitru Roşca le-a mulţumit membrilor Partidului Liberal şi voluntarilor de peste Prut pentru cărţile aduse în dar, o acţiune apreciabilă şi binevenită, mai ales în zonele rurale ale R. Moldova.

“O parte din cărţile aduse la Hârtopul Mare sunt scrise de Clasicii Români, dar sunt cărţi şi din Literatura Universală. Aceste volume vor ajuta elevii şi liceenii în procesul educaţional! Vrem ca micuţii să citească cât mai mult, să nu se lase furaţi de internet, pentru că educaţia se face prin şi cu CARTE!” — a menţionat unul dintre tinerii voluntari din Judeţul Bacău, România.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Organizaţia Municipală a Tineretului Liberal şi-a ales o nouă conducere Mihai Ghimpu, invitatul supriză la sărbătoarea “Limba Noastră cea Română” din Costeşti, Ialoveni