Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, invitatul supriză la sărbătoarea “Limba Noastră cea Română” din Costeşti, Ialoveni

|versiune pentru tipar||
PL / 1 septembrie 2014
Partidul Liberal

Duminică, 31 august 2014, de sărbătoarea naţională “Limba Noastră cea Română”, locuitorii comunei Costeşti au omagiat Limba Română, organizând un amplu eveniment cu muzică tradiţională şi românească. La eveniment au fost invitaţi şi Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi Ion Apostol, Secretarul General al PL.

Locuitorii din Costeşti s-au adunat cu mic şi mare la Casa de cultură din comună pentru a sărbători Ziua Limbii Române. Aceştia au avut parte de un concert, pe scena căruia au evoluat interpreţi autohtoni de muzică uşoară şi populară. Mihai Ghimpu a fost oaspetele special al evenimentului şi a transmis un mesaj de felicitare pentru locuitorii din Costeşti cu ocazia sărbătorii naţionale “Limba Noastră cea Română”.

“Costeştiul a fost şi va rămâne Costeşti, coloana vertebrală a luptei noastre pentru dreptate şi bunăstare. Cine ar fi crezut, la sfârşitul anilor ’80, că limba lui Mihai Viteazu, Ştefan cel Mare, Mihai Eminescu şi Alexandru Ioan Cuza va fi astăzi nu doar vorbită la nivel oficial în R. Moldova, ci şi sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului? Rusia, fie ea ţaristă, sovietică sau de astăzi, ne-a adus deportări, foamete, război, însă nu a reuşit să ne dezbrace de identitatea noastră românească şi nu a reuşit să ne ia limba! Ea este cel mai de preţ tezaur al poporului nostru! Limba este mai puternică şi mai necesară chiar şi decât mâncarea. Şi cum pot unii să afirme că noi şi fraţii noştri de peste Prut vorbim două limbi diferite, dacă şi la Cluj şi la Costeşti copacul este numit “copac?” Eu cred în Costeşti, pentru că valorile dvs de bază sunt identitatea şi libertatea acestui pământ!” — a menţionat în discursul său Preşedintele PL.

De asemenea, Mihai Ghimpu a declarat că scopul Partidului Liberal acum, după ce a reuşit să obţină o serie de victorii pe plan naţional, este acela de a promova o politică economică şi socială: mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, pensii pentru bătrânii care au muncit o viaţă întreagă. “Astăzi, în această situaţie de destabilizare geopolitică (embargoul, războiul Rusiei împotriva Ucrainei), noi trebuie să fim uniţi şi să ţinem piept provocărilor ruseşti”, a enunţat Dl Ghimpu.

La sfârşit, Preşedintele PL a venit cu un mesaj de susţinere şi felicitare pentru locuitorii din Costeşti: “Vă doresc să promovaţi în continuare adevărul istoric, valorile naţionale şi să vă iubiţi neamul, limba maternă, identitatea! Blaga spunea că «veşnicia s-a născut la sat», iar Costeştiul confirmă a nu ştiu câta oară acest lucru!”

După evenimentul de la Costeşti, dedicat sărbătorii naţionale “Limba Noastră cea Română”, Preşedintele PL s-a alăturat chişinăuienilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, veniţi la concertul organizat de către Primăria mun. Chişinău ca omagiu pentru Limba Română şi a felicitat locuitorii Chişinăului cu ocazia acestei sărbători deosebite.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Carte românească adusă în dar de liberali la Hârtopul Mare, Criuleni Liberalii din sect. Râşcani — consolidaţi şi interesaţi de problemele locuitorilor din sector