Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL cere demisia miniştrilor de Interne, al Sănătăţii, a Procurorului General, a primului-ministru, a preşedintelui comisiei pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie şi a Preşedintelui statului

|versiune pentru tipar||
PL / 3 iulie 2009 | 
Partidul Liberal

Cazurile de tortură, tratament degradant şi omor despre care a vorbit Partidul Liberal de nenumărate ori după evenimentele din 7 aprilie 2009 încep să se confirme pe rând. Ieri, expertul din Marea Britanie care a efectuat cea de-a doua expertiză medico-legală în cazul lui Valeriu Boboc, tânărul ucis în noaptea protestelor din 7 spre 8 aprilie, a prezentat Procuraturii Generale rezultatele expertizei şi, potrivit raportului, tânărul a decedat în urma unor lovituri în zona gâtului şi a cutiei toracice, care au provocat un stop cardiac. Tânărul a fost omorât în bătaie de autorităţile comuniste. În acest context, Partidul Liberal îi condamnă pe toţi cei vinovaţi de teroarea instaurată după evenimentele din aprilie care au culminat cu uciderea a cel puţin 3 tineri şi solicită să fie traşi la răspundere conform legii şi nu “conform apucăturilor”. Despre acest lucru a declarat Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi.

Chirtoacă a specificat că a cerut telefonic în repetate rânduri şi preşedintelui Parlamentului, şi preşedintelui republicii să asigure ordinea în noaptea de 7 spre 8 aprilie şi în zilele imediat următoare, astfel încât să fie respectate drepturile cetăţenilor, dar ceea ce a urmat a fost teroare, tortură, omor. “Toţi cei ce se fac vinovaţi de maltratarea şi uciderea tinerilor paşnici, de teroarea şi panica instaurate în societate trebuie să răspundă pentru faptele lor. În special după confirmarea internaţională a omorârii tânărului Valeriu Boboc, se impune demisia Ministrului de Interne, a Ministrului Sănătăţii, a Procurorului General, a primului-ministru, a preşedintelui comisiei pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie şi a Preşedintelui statului. La 3 luni după evenimentele tragice din aprilie se confirmă, pe rând, crimele comise. Un partid politic care vrea să se menţină prin crime la guvernare nu are legătură cu democraţia şi nu are ce căuta într-un stat de drept, european. Minciuna şi crima au devenit apanajul guvernării comuniste şi cei mai buni aliaţi ai acesteia”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Vicepreşedintele Partidului Liberal este convins că adevărul va ieşi la iveală şi în continuare: “Dacă au minţit în cazul Boboc, nu cumva au minţit şi în cazul alegerilor, şi în cazul devastării Preşedinţiei şi a Parlamentului. Şi nu cumva apare adevărul în toate cazurile?”

Partidul Liberal insistă şi în continuare asupra desfăşurării unei anchete internaţionale care ar stabili adevărul cu privire la evenimentele din 7 aprilie şi ceea ce a urmat.

Partidul Liberal va informa cetăţenii prin intermediul unei foi volante despre adevărul din 7 aprilie şi printr-un material video despre evenimentele care au urmat. Filmul documentar “Adevărul despre 7 aprilie” este postat pe site-ul Partidului Liberal www.pl.md şi poate fi vizionat.

Departamentul Comunicare al PL
60 de ani de la deportările staliniste din R.S.S. Moldovenească Mihai Ghimpu: “Averea deportaţilor a ajuns în mâinile comuniştilor”