Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Dorin Chirtoacă susţinut de liderii Alianţei pentru Integrare Europeană

|versiune pentru tipar||
PLDMPDMPL / 9 iunie 2011 | 
Dorin Chirtoacă susţinut de liderii Alianţei pentru Integrare Europeană

Pe 9 iunie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii Alianţei pentru Integrare Europenă — Mihai Ghimpu, Marian Lupu şi Vlad Filat au semnat o declaraţie comună de susţinere a candidatului Dorin Chirtoacă la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău în turul doi al alegerilor locale.

Potrivit declaraţiei comune, liderii celor trei partide parlamentare îndeamnă cetăţenii ca “la 19 iunie, să fim împreună pentru Dorin Chirtoacă. Să-i acordăm un nou mandat de Primar General pentru a continua proiectele majore începute, pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor locuitorilor Municipiului. Alegerea unui primar democrat în fruntea capitalei va spori coeziunea internă a societăţii noastre, va consolida sprijinul şi simpatia europeană pentru Republica Moldova”.

În cadrul conferinţei de presă, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că partidele din cadrul AIE vor crea alianţe la nivel de consilii raionale şi locale, pentru a asigura o administrare eficientă a republicii. “Chemăm alegătorii să se prezinte la urne în număr cît mai mare”, a subliniat Filat.

Totodată, preşedintele PDM, Marian Lupu, a specificat că “rezultatul scrutinului din capitală poartă un caracter deosebit. Solicit alegătorilor să dea dovadă de responsabilitate şi să participe activ la alegerea primarului de Chişinău. Rezultatul alegerilor din 19 iunie va fi determinant pentru evoluţia ulterioară a situaţiei politice, economice şi sociale”.

La rîndul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, a îndemnat cetăţenii să nu trateze certurile dintre partidele AIE ca o problemă majoră pentru republică şi pentru Alianţă. “Noi sîntem diferiţi de la Dumnezeu, avem statut diferit, însă atunci cînd este vorba de viitorul acestui stat, de integrarea europeană, de lichidarea sărăciei şi corupţiei, noi vom fi împreună întotdeauna”, a mai adăugat Ghimpu.