Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Uniunii Centriste din Moldova (UCM)

28 octombrie 2010
Preşedintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a convocat o conferinţă de presă la “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia a declarat că UCM nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Petrache a declarat că formaţiunea a purtat discuţii cu majoritatea partidelor extraparlamentare de a crea un bloc, pentru a deveni o forţă reală în alegerile parlamentare anticipate, dar nu a găsit înţelegere. Liderul UCM crede că majoritatea acestor partide, dar şi unele din formaţiunile parlamentare, au puţine şanse de a accede în viitorul legislativ. Totodată, UCM îndeamnă membrii şi simpatizanţii partidului, toţi cetăţenii Republicii Moldova să demonstreze maturitate şi responsabilitate, să-şi onoreze dreptul constituţional de suveran al puterii de stat, precum şi obligaţia politică, civică şi morală de a participa la alegerile din 28 noiembrie.

AlegeriDrepturile şi libertăţile omuluiRelaţii interpartinice

30 septembrie 2010
Preşedintele Partidului Uniunea Centristă din Moldova, Mihai Petrache, a ţinut o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia a prezentat o declaraţie de presă, adoptată de Consiliul Republican al UCM la 25 septembrie 2010. Potrivit liderului UCM “Republica Moldova are nevoie de un grup de specialişti de cea mai bună calificare, de oameni curaţi, susţinuţi de o forţă politică care să ajungă în Parlament nu pe banii mafiei, ci pe încrederea cetăţenilor”, precizând că formaţiunea va participa la alegerile anticipate din noiembrie 2010. “Cetăţenii au fost amăgiţi, cumpăraţi cu vorbe şi promisiuni dulci. La putere s-au schimbat pretinşii comunişti cu pretinşii anticomunişti, tâlharii cu hoţii, care timp de un an luptă pentru redistribuirea proprietăţilor”, a menţionat Petrache. De asemenea, Uniunea Centristă din Moldova crede că depăşirea crizei politice interminabile, a confruntărilor dintre cele două tabere oligarhice şi salvarea Republicii Moldova poate fi asigurată doar de o forţă politică de alternativă, forţa a treia care să întrunească tot ce are mai bun această ţară. Mihai Petrache a declarat, totodată, că este posibilă o coaliţie a UCM cu partidele mici, ca de exemplu Alianţa Verde, Partidul Conservator, Partidul Social Democrat etc.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernareRelaţii interpartinice

21 ianuarie 2010
Preşedinţii filialelor de sectoare ale organizaţiei municipale a Uniunii Centriste din Moldova au declarat într-o conferinţă de presă de la Agenţia “Info-Prim Neo” că părăsesc formaţiunea şi aderă la partidul “Moldova Unită”. Mihail Guzun, preşedintele filialei UCM din sectorul Buiucani al capitalei, a declarat că toţi cei 5 preşedinţi de sector din municipiu, vor fi urmaţi la “Moldova Unită” de peste 1000 de colegi din organizaţiile municipale, inclusiv din cele de tineret.

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

19 noiembrie 2009
Vasile Tarlev, Liderul Uniunii Centriste din Moldova, a susţinut o conferinţă de presă în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, în cadrul căreia a făcut o declaraţie prin care şi-a anunţat retragerea din UCM.

Activitatea internă de partid

24 octombrie 2009
Vasile Tarlev, preşedintele Uniunii Centriste din Moldova a intreprins o vizită de lucru în Ucraina, Kiev, unde a luat parte la lucrările celui de-al XII Congres al Partidului Regiunilor din Ucraina, condus de Victor Ianucovici. În cadrul congresului a fost luată decizia privind susţinerea candidaturii lui Victor Ianucovici la funcţia de preşedinte al Ucrainei în actualele alegeri prezidenţiale din Ucraina.

Colaborarea internaţională

Evenimente majore

Arhiva

2010 [3]
2009 [21]
2008 [10]
2003 [2]
2002 [2]
Alegeri [10]