Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteUCM

Evenimente ale UCM la tema “Relaţii interpartinice”

28 octombrie 2010
Preşedintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a convocat o conferinţă de presă la “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia a declarat că UCM nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Petrache a declarat că formaţiunea a purtat discuţii cu majoritatea partidelor extraparlamentare de a crea un bloc, pentru a deveni o forţă reală în alegerile parlamentare anticipate, dar nu a găsit înţelegere. Liderul UCM crede că majoritatea acestor partide, dar şi unele din formaţiunile parlamentare, au puţine şanse de a accede în viitorul legislativ. Totodată, UCM îndeamnă membrii şi simpatizanţii partidului, toţi cetăţenii Republicii Moldova să demonstreze maturitate şi responsabilitate, să-şi onoreze dreptul constituţional de suveran al puterii de stat, precum şi obligaţia politică, civică şi morală de a participa la alegerile din 28 noiembrie.
30 septembrie 2010
Preşedintele Partidului Uniunea Centristă din Moldova, Mihai Petrache, a ţinut o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia a prezentat o declaraţie de presă, adoptată de Consiliul Republican al UCM la 25 septembrie 2010. Potrivit liderului UCM “Republica Moldova are nevoie de un grup de specialişti de cea mai bună calificare, de oameni curaţi, susţinuţi de o forţă politică care să ajungă în Parlament nu pe banii mafiei, ci pe încrederea cetăţenilor”, precizând că formaţiunea va participa la alegerile anticipate din noiembrie 2010. “Cetăţenii au fost amăgiţi, cumpăraţi cu vorbe şi promisiuni dulci. La putere s-au schimbat pretinşii comunişti cu pretinşii anticomunişti, tâlharii cu hoţii, care timp de un an luptă pentru redistribuirea proprietăţilor”, a menţionat Petrache. De asemenea, Uniunea Centristă din Moldova crede că depăşirea crizei politice interminabile, a confruntărilor dintre cele două tabere oligarhice şi salvarea Republicii Moldova poate fi asigurată doar de o forţă politică de alternativă, forţa a treia care să întrunească tot ce are mai bun această ţară. Mihai Petrache a declarat, totodată, că este posibilă o coaliţie a UCM cu partidele mici, ca de exemplu Alianţa Verde, Partidul Conservator, Partidul Social Democrat etc.
21 ianuarie 2010
Preşedinţii filialelor de sectoare ale organizaţiei municipale a Uniunii Centriste din Moldova au declarat într-o conferinţă de presă de la Agenţia “Info-Prim Neo” că părăsesc formaţiunea şi aderă la partidul “Moldova Unită”. Mihail Guzun, preşedintele filialei UCM din sectorul Buiucani al capitalei, a declarat că toţi cei 5 preşedinţi de sector din municipiu, vor fi urmaţi la “Moldova Unită” de peste 1000 de colegi din organizaţiile municipale, inclusiv din cele de tineret.
26 iunie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova au desfăşurat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Consolidarea forţelor politice de centru”.
3 martie 2009
Uniunea Centristă din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, în incinta agenţiei INFOTAG, cu genericul: “Semnarea Acordului de cooperare între UCM şi Partidul «Единая Россия» condus de Vladimir Putin”.
18 septembrie 2008
Uniunea Centristă din Moldova a convocat o conferinţă de presă în incinta agenţiei INFOTAG cu tema: “Uniunea Centristă, Vasile Tarlev şi alte variante de cooperare”.
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2010 [3]
2009 [21]
2008 [10]
2003 [2]
2002 [2]
Alegeri [10]
Relaţii interpartinice