Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteUCM

Evenimente ale UCM la tema “Alegeri”

28 octombrie 2010
Preşedintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a convocat o conferinţă de presă la “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia a declarat că UCM nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Petrache a declarat că formaţiunea a purtat discuţii cu majoritatea partidelor extraparlamentare de a crea un bloc, pentru a deveni o forţă reală în alegerile parlamentare anticipate, dar nu a găsit înţelegere. Liderul UCM crede că majoritatea acestor partide, dar şi unele din formaţiunile parlamentare, au puţine şanse de a accede în viitorul legislativ. Totodată, UCM îndeamnă membrii şi simpatizanţii partidului, toţi cetăţenii Republicii Moldova să demonstreze maturitate şi responsabilitate, să-şi onoreze dreptul constituţional de suveran al puterii de stat, precum şi obligaţia politică, civică şi morală de a participa la alegerile din 28 noiembrie.
30 septembrie 2010
Preşedintele Partidului Uniunea Centristă din Moldova, Mihai Petrache, a ţinut o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia a prezentat o declaraţie de presă, adoptată de Consiliul Republican al UCM la 25 septembrie 2010. Potrivit liderului UCM “Republica Moldova are nevoie de un grup de specialişti de cea mai bună calificare, de oameni curaţi, susţinuţi de o forţă politică care să ajungă în Parlament nu pe banii mafiei, ci pe încrederea cetăţenilor”, precizând că formaţiunea va participa la alegerile anticipate din noiembrie 2010. “Cetăţenii au fost amăgiţi, cumpăraţi cu vorbe şi promisiuni dulci. La putere s-au schimbat pretinşii comunişti cu pretinşii anticomunişti, tâlharii cu hoţii, care timp de un an luptă pentru redistribuirea proprietăţilor”, a menţionat Petrache. De asemenea, Uniunea Centristă din Moldova crede că depăşirea crizei politice interminabile, a confruntărilor dintre cele două tabere oligarhice şi salvarea Republicii Moldova poate fi asigurată doar de o forţă politică de alternativă, forţa a treia care să întrunească tot ce are mai bun această ţară. Mihai Petrache a declarat, totodată, că este posibilă o coaliţie a UCM cu partidele mici, ca de exemplu Alianţa Verde, Partidul Conservator, Partidul Social Democrat etc.
10 august 2009
Uniunea Centristă din Moldova a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Alegerile din 29 iulie şi perspectivele UCM”.
13 iulie 2009
Uniunea Centristă din Moldova a organizat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Infotag, pe tema: “Declaraţia UCM privind noile atacuri întreprinse asupra sa”.
13 iulie 2009
Preşedintele interimar a Uniunii Centriste din Moldova Mihai Petrache a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă Infotag, pe tema: “UCM fără Vasile Tarlev”.
8 iulie 2009
Partidul Social Democrat a convocat o conferinţă de presă, la Pretura sectorului Ciocana, str. Mircea cel Bătrân 4/3, în care a prezentat candidaţii şi mesajul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.
3 iulie 2009
Partidul Social Democrat a depus la CEC Lista comună a candidaţilor PSD şi UCM pentru funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi dosarul aferent acesteia.
18 iunie 2009
Uniunea Centristă din Moldova a susţinut o conferinţă de presă în incinta agenţiei de presă Infotag, pe tema: “Obiectivul principal al UCM în alegerile parlamentare anticipate”.
7 mai 2009
Uniunea Centristă din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă Infotag, pe tema: “Cu privire la aprecierea rezultatelor alegerilor din 5 aprilie şi a lucrului efectuat în teritoriu de către structurile partidului în cadrul campaniei electorale”.
17 februarie 2009
Consiliul politic al Uniunii Centriste din Moldova, a organizat o conferinta de presa, in hotelul “Leogrand”, pe tema: “Prezentarea echipei si a programului preelectoral”.

Arhiva

2010 [3]
2009 [21]
2008 [10]
2003 [2]
2002 [2]
Alegeri