Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Declaraţia Partidului politic “Uniunea Centristă din Moldova” cu privire la acţiunile distructive împotriva UCM

|versiune pentru tipar||
UCM / 13 iulie 2009
Uniunea Centristă din Moldova

Partidul politic “Uniunea Centristă din Moldova” atrage atenţia opiniei publice şi a structurilor oficiale de resort asupra faptului că la ora actuală în Republica Moldova sunt declanşate şi puse în aplicare tot mai frecvent diverse proiecte de subminare şi distrugere a formaţiunilor politice neafiliate actualei puteri. Faptul a fost demonstrat elocvent pe parcursul campaniei electorale precedente, când UCM a fost supusă diferitor diversiuni de şantaj şi provocaţii, încercându-se excluderea cu insistenţă din cursa electorală a formaţiunii noastre. Acţiunile de acest gen continuă şi în actuala campanie electorală. În mod special atragem atenţia asupra faptului că astăzi, în plină campanie electorală, membrii şi susţinătorii UCM sunt supuşi presiunilor de intimidare şi dezinformare.

Una din acţiunile proiectului nominalizat este şi executarea de către Mihai Petrache (fost vicepreşedinte UCM) a ordinului de enunţare a aberaţiei politice (emisă, chipurile, de UCM) privind federalizarea Republicii Moldova. Pentru comiterea acestui act “samovolnic”, Petrache a fost sancţionat la data de 20 iunie 2009 de către Consiliul Republican al UCM. Dumnealui însă, nu a făcut concluziile necesare continuînd acţiunile sale distructive. Prin decizia CR al PP “UCM” din 12 iulie 2009, Petrache a fost exclus din rândurile membrilor UCM pentru încălcarea gravă şi frecventă a prevederilor statutare şi a disciplinei de partid.

Informând opinia publică, organele mass-media şi structurile oficiale de resort referitor la acţiunile distructive îndreptate împotriva partidului nostru, Consiliul republican al PP “UCM” declară că este ferm hotărât să promoveze energic procesul de unificare a forţelor centriste, de orientare social-democrată, pentru realizarea necondiţionată a obiectivelor sale statutare.

UCM face apel către toţi alegătorii, toţi cei care nu acceptă trădarea, extremismul, minciuna şi fărădelegea, să nu să se lase manipulaţi şi dezinformaţi de forţele rău voitoare şi la data de 29 iulie 2009 să voteze echipa Tarlev — Braghiş — Echipa cu numărul 8 pe buletinul de vot.

Sursa: www.ucm.md

UCM fără Vasile Tarlev UCM: concluzii şi perspective