Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

UCM: concluzii şi perspective

|versiune pentru tipar||
UCM / 10 august 2009
Uniunea Centristă din Moldova

În actuala campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie curent, Partidul Uniunea Centristă din Moldova a participat pe o listă comună cu Partidul Social Democrat.

Analizînd situaţia în 5 aprilie curent, precum şi evenimentele ce s-au derulat în continuare, Uniunea Centristă din Moldova a lansat iniţiativa de unificare a partidelor cu doctrine înrudite întru formarea unei forţe politice puternice de centru în ţară.

Doar Uniunea Centristă din Moldova şi Partidul Social Democrat au fost partidele care şi-au unit forţele în vederea creării unui nucleu politic de centru de orientare social-democrată, care să excludă în activitatea politică din ţară acţiunile extremiste, îndreptate în defavoarea statului nostru şi cetăţenilor R. Moldova, care să consolideze electoratul cu viziuni centriste şi să fortifice posibilităţile reale de a influenţa eficient procesul politic din Moldova.

Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie s-au desfăşurat într-o atmosferă extrem de tensionată şi concurentă neloială între subiecţii electorali. UCM în nenumărate rînduri a atenţionat opinia publică despre abuzurile electorale admise şi despre necesitatea excludeţii în campania electorală a manipulărilor cu resursele administrative de stat şi organele de forţa, precum şi necesitatea promovării unei mass-media transparente şi imparţiale.

UCM a luptat împotriva extremismului şi fărădelegii, a luptat pentru pace, făurire, bunăstare şi stabilitate în Moldova. Am propus soluţii concrete şi eficiente de depăşire a crizei economice, de susţinere a mediului de afaceri, de sporire a nivelului de asigurare socială a cetăţenilor ţării noastre. Am fost consecvenţi, dar, cu regret la acest moment n-am fost auziţi, înţelesi şi susţinuţi pe deplin. Cu toate acestea, sîntem conştienţi de faptul că orice înfrîngere este un pas spre victorie.

În acest context, din numele meu şi a Uniunii Centriste din Moldova aduc sincere mulţumiri tuturor cetăţenilor care pe data de 5 aprilie şi pe data de 29 iulie şi-au dat votul pentru formaţiunea noastră, celor care au dorit să aducă schimbarea în ţara noastră şi au avut încredere în noi.

Nu vom ceda în faţa eşecurilor. Ne aşteaptă o muncă asiduă pentru a îndreptăţi speranţele-miilor de alegatori care au optat împreună cu UCM pentru un viitor mai prosper în Republica Moldova. În legătura cu aceasta Consiliul Republican al UCM în cadrul şedinţei sale din l august curent a creat o comisie specială care în termene restrinse va efectua o analiză profundă a rezultatelor obţinute în campania electorală şi va elabora un plan de modernizare a partidului, formulînd propuneri concrete şi eficiente privind tactica, strategia şi acţiunile de perspectivă ale Uniunii Centriste din Moldova.

Declaraţia Partidului politic “Uniunea Centristă din Moldova” cu privire la acţiunile distructive împotriva UCM Declaraţia dlui Vasile Tarlev