Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteUCM

Evenimente ale UCM la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

28 octombrie 2010
Preşedintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a convocat o conferinţă de presă la “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia a declarat că UCM nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Petrache a declarat că formaţiunea a purtat discuţii cu majoritatea partidelor extraparlamentare de a crea un bloc, pentru a deveni o forţă reală în alegerile parlamentare anticipate, dar nu a găsit înţelegere. Liderul UCM crede că majoritatea acestor partide, dar şi unele din formaţiunile parlamentare, au puţine şanse de a accede în viitorul legislativ. Totodată, UCM îndeamnă membrii şi simpatizanţii partidului, toţi cetăţenii Republicii Moldova să demonstreze maturitate şi responsabilitate, să-şi onoreze dreptul constituţional de suveran al puterii de stat, precum şi obligaţia politică, civică şi morală de a participa la alegerile din 28 noiembrie.
7 mai 2009
Uniunea Centristă din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă Infotag, pe tema: “Cu privire la aprecierea rezultatelor alegerilor din 5 aprilie şi a lucrului efectuat în teritoriu de către structurile partidului în cadrul campaniei electorale”.
29 ianuarie 2009
UCM a susţinut o conferinţă de presă, în sala de şedinţe a Agenţiei INFOTAG, privind refuzul Ministerului Justiţiei de a înregistra preşedintele formaţiunii.
20 februarie 2008
Uniunea Centrista din Moldova (UCM) a convocat o conferinţă de presă, în incinta agenţiei INFOTAG, tema conferinţei fiind: “Atitudinea UCM faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei Republicii Moldova”.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2010 [3]
2009 [21]
2008 [10]
2003 [2]
2002 [2]
Alegeri [10]
Drepturile şi libertăţile omului