Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteUCM

Evenimente ale UCM la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

30 septembrie 2010
Preşedintele Partidului Uniunea Centristă din Moldova, Mihai Petrache, a ţinut o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia a prezentat o declaraţie de presă, adoptată de Consiliul Republican al UCM la 25 septembrie 2010. Potrivit liderului UCM “Republica Moldova are nevoie de un grup de specialişti de cea mai bună calificare, de oameni curaţi, susţinuţi de o forţă politică care să ajungă în Parlament nu pe banii mafiei, ci pe încrederea cetăţenilor”, precizând că formaţiunea va participa la alegerile anticipate din noiembrie 2010. “Cetăţenii au fost amăgiţi, cumpăraţi cu vorbe şi promisiuni dulci. La putere s-au schimbat pretinşii comunişti cu pretinşii anticomunişti, tâlharii cu hoţii, care timp de un an luptă pentru redistribuirea proprietăţilor”, a menţionat Petrache. De asemenea, Uniunea Centristă din Moldova crede că depăşirea crizei politice interminabile, a confruntărilor dintre cele două tabere oligarhice şi salvarea Republicii Moldova poate fi asigurată doar de o forţă politică de alternativă, forţa a treia care să întrunească tot ce are mai bun această ţară. Mihai Petrache a declarat, totodată, că este posibilă o coaliţie a UCM cu partidele mici, ca de exemplu Alianţa Verde, Partidul Conservator, Partidul Social Democrat etc.
22 iulie 2009
Preşedintele Uniunii Centriste, Vasile Tarlev, candidat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista comună PSD, a suţinut o conferinţă de presă la sediul PSD din str. Alexandru cel Bun 97, pe tema: “Fărădelegile comise de conducerea de vârf a PCRM în procesul de privatizare a proprietăţii de stat”.
10 iulie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul PSD din str. Alexandru cel Bun 97, pe tema: “Adevărul despre acţiunile clanului Voronin şi aliaţilor săi”.
6 iulie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova au organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Un grup de membri ai conducerii PSD şi UCM vor face declaraţii de presă”.
26 iunie 2009
Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova au desfăşurat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Consolidarea forţelor politice de centru”.
7 mai 2009
Uniunea Centristă din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă Infotag, pe tema: “Cu privire la aprecierea rezultatelor alegerilor din 5 aprilie şi a lucrului efectuat în teritoriu de către structurile partidului în cadrul campaniei electorale”.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2010 [3]
2009 [21]
2008 [10]
2003 [2]
2002 [2]
Alegeri [10]
Atitudinea faţă de guvernare