Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteUCM

Congresul V Extraordinar al partidului Uniunea Centristă din Moldova

|versiune pentru tipar||
UCM / 13 decembrie 2008
Congresul V Extraordinar al partidului Uniunea Centristă din Moldova

Pe 13 decembrie 2008, la Chişinău a avut loc cel de-al V-lea Congres Extraordinar al partidului Uniunea Centristă din Moldova, care a avut drept scop primar realegerea preşedintelui partidului, dl Vasile Tarlev. Realegerea preşedintelui a fost impusă de refuzul Ministerului Justiţiei de a înregistra alegerea dlui Vasile Tarlev în funcţia de preşedinte al partidului UCM la Congresul IV Extraordinar al UCM din 27 septembrie 2008, din moment ce aceasta s-a produs prin vot deschis, contrar prevederilor statutului formaţiunii de a alege preşedintele UCM prin vot secret. Congresul a repetat procedura alegerii dl Vasile Tarlev în funcţia de preşedinte al UCM, însă deja prin vot secret.

În cadrul Congresului a fost aprobat proiectul Programului electoral al partidului, aleasă Comisia de revizie a UCM, semnat memorandul dintre Uniunea Centristă din Moldova şi Partidul Umanist din Moldova de a participa la alegeri pe o listă comună de candidaţi sub semnul electoral al UCM. De asemenea, a fost semnat Acordul de colaborare dintre UCM şi Partidul Regiunilor din Ucraina.

La Congres au participat 541 de delegaţi, precum şi reprezentanţi ai Corpului diplomatic din Moldova, ai organizaţiilor internaţionale cu sediul la Chişinău, ai altor partide din Moldova şi din regiunea transnistreană.