Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteUCM

Uniunea Centrista din Moldova are un nou lider

|versiune pentru tipar||
UCM / 11 iunie 2002

Funcţia de lider al Uniunii Centriste din Moldova (UCM) a preluat-o deputatul Mihai Petrache. El a fost ales preşedinte al formaţiunii la 11 iunie a.c. în cadrul Congresului ordinar al partidului, înlocuindu-l pe Vasile Bajureanu.

Mihai Petrache a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că delegaţii Congresului au criticat mai multe decizii ale conducerii anterioare a partidului, dintre care şi participarea în coaliţie cu Alianţa Braghiş (AB) în cadrul alegerilor parlamentare din februarie 2001.

Petrache a afirmat că eventuala “coalizare a unor partide cu doctrine similare este un deziderat al evoluţiei politice”, dar orice fuziuni ale UCM cu alte partide sînt inoportune. El a menţionat că UCM este singurul partid cu o veritabilă orientare centristă, arătînd că celelalte formaţiuni politice care pretind a fi de centru simpatizează Alianţa Social-Democrată din Moldova (ASDM), condusă de liderul grupului parlamentar AB, Dumitru Braghiş. Petrache a evidenţiat că ASDM este principalul partener pentru UCM, dar şi principalul concurent.