Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePN

Congresul V Extraordinar al Partidului Nostru

|versiune pentru tipar||
PN / 18 martie 2017 | 
Congresul V Extraordinar al Partidului Nostru

La 18 martie 2017 şi-a ţinut lucrările Congresul V Extraordinar al Partidului politic “Partidul Nostru”, eveniment la care au participat peste 800 de delegaţi din toate raioanele ţării. Sarcina principală a congresului a fost elaborarea şi adoptarea strategiilor şi tacticilor politice ale partidului pentru perioada imediat următoare.

Preşedintele partidului, Renato Usatîi, aflat la Moscova a ţinut un discurs în faţa delegaţilor prin intermediul reţelei Skype, în cadrul căruia a vorbit despre situaţia internă a partidului, despre dosarele penale iniţiate împotriva sa şi despre proiectele care urmează să consolideze formaţiunea politică. “«Partidul Nostru» este un partid pro-moldovenesc ce apreciază idealurile unui stat independent. «Partidul Nostru» consideră că obiectivul primordial al întregii societăţi este constituirea unui stat moldovenesc viabil, care va asigura dezvoltarea societăţii. Acest lucru presupune constituirea unei republici noi, în baza unei noi Constituţii”, a declarat Usatîi.

Totodată, în timpul Congresului au fost aleşi doi vicepreşedinţi ai partidului, este vorba despre consilierul municipal din Bălţi, Elena Griţco şi fostul candidat la funcţia de preşedinte al ţării, Dumitru Ciubaşenco.

Congresul a luat decizia de a elabora într-o nouă redacţie statutul şi programul Partidului Nostru, dar şi a fost votată Rezoluţia V a Congresului. Documentul constată starea actuală a lucrurilor, dar şi punctează un şir de acţiuni pentru viitor.