Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului Verde Ecologist (PVE)

20 mai 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Verde Ecologist din Moldova (PVE), membru al Partidului Verzilor Europeni, a declarat că 8 secţii de votare care vor fi deschise în Moldova pentru alegerile în Parlamentul European este un număr insuficient, factor ce va influenţa negativ prezenţa la urnele de vot. Totodată, ecologiştii au anunţat că Andrei Dumbrăveanu şi Alecu Reniţă, membri ai PVE, figurează în lista electorală.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernare

3 martie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi, a declarat că “acutizarea situaţiei din Ucraina poate duce la o catastrofă ecologică” şi a solicitat retragerea imediată a trupelor militare ale Rusiei din Ucraina.

Colaborarea internaţionalăDomeniul socio-culturalDrepturile şi libertăţile omuluiSituaţii excepţionale

14 noiembrie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Verde Ecologist a criticat politica statului de exploatare a spaţiilor forestiere şi solicită abrogarea unei hotărîri de guvern privind darea în arendă a pădurilor. Potrivit formaţiunii, în baza acestei hotărîri prea multe păduri sunt scoase la licitaţie, fapt ce ameninţă mediul natural din Republica Moldova. “ Acestea sunt crime ecologice săvârşite pe fundalul lansării a tot soiul de strategii şi proiecte de protecţie a mediului, de atragere şi valorificare criminală a investiţiilor sub formă de granturi din partea comunităţii europene”, a spus liderul PVE, Anatolie Prohniţchi.

Atitudinea faţă de guvernareDomeniul socio-cultural

18 decembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Partidului Verde Ecologist din Moldova au făcut un apel către autorităţile centrale de a susţine moldovenii plecaţi peste hotare, care de cele mai dese ori se confruntă cu discriminare şi lipsa unor contracte oficiale de angajare în ţările gazdă. Liderul partidului, Anatolie Prohniţchi, a declarat că autorităţile din Republica Moldova ar trebui să ducă mai multe tratative cu statele europene în care muncesc moldoveni, pentru ca să existe o colaborare în domeniul angajării oficiale.

Atitudinea faţă de guvernareDomeniul socio-culturalDrepturile şi libertăţile omului

15 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi a declarat că a participat la şedinţa Consiliului Verzilor Europeni, care s-a desfăşurat la Atena, unde s-a discutat despre susţinerea verzilor din partea de est a Europei şi despre economia ecologică. Potrivut lui Prohniţchi, la Consiliul Verzilor Europeni s-a discutat despre planurile de viitor, şi anume de a “înverzi” economia şi politica.

Activitatea internă de partidColaborarea internaţionalăRelaţii interpartinice

Evenimente majore

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Alegeri [10]