Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Congresul V Extraordinar al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 15 iulie 2012 | 
Congresul V extraordinar al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova

Pe 15 iulie 2012, la Chişinău, a avut loc Congresul V Extraordinar al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, eveniment la care au participat 165 de delegaţi din 21 de raioane ale ţării. Congresul a apreciat ca satisfăcătoare activitatea partidului pe parcursul a 4 ani, prezentată în raportul de bază “Politica Verde — vector al Dezvoltării Durabile a Republicii Moldova”.

Congresul a aprobat mai multe modificări şi completări la documentele statutare şi a ales noi organe de conducere ale partidului. Astfel, delegaţii au aprobat noua denumire a partidului “Partidul Verde Ecologist” şi au adus modificări în statutul şi programul partidului. Totodată, congresul l-a ales cu unanimitate de voturi pe Anatol Prohniţchi în calitate de preşedinte al partidului.

În calitate de prim-vicepreşedinte a fost ales Alexei Palancean iar vicepreşedinţi au fost numiţi Eleonora Cojocari, Serghei Albu şi Victor Bobu. De asemenea, delegaţii au ales un preşedinte de onoare al partidului, pe Alecu Reniţă iar Victoria Covali a fost susţinută la funcţia de Secretar general al formaţiunii.

La Congresul V extraordinar Partidului Verde Ecologist au mai participat şi Preşedintele Partidului Verde din România, Ovidiu Iane, Secretarul General, Silviu Dumitru şi alţi invitaţi de onoare.