Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Evenimente ale PVE la tema “Activitatea internă de partid”

15 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi a declarat că a participat la şedinţa Consiliului Verzilor Europeni, care s-a desfăşurat la Atena, unde s-a discutat despre susţinerea verzilor din partea de est a Europei şi despre economia ecologică. Potrivut lui Prohniţchi, la Consiliul Verzilor Europeni s-a discutat despre planurile de viitor, şi anume de a “înverzi” economia şi politica.
5 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi a declarat că partidul şi-a schimbat denumirea, statutul şi programul, ajustîndu-se la normele Partidului Verde European. Astfel, formaţiunea va avea denumirea de “Partidul Verde Ecologist”, statutul va fi mai democratic şi programul mai vast. Potrivit preşedintelui, toate deciziile au fost luate în cadrul Congresului extraordinar al partidului din 15 iulie curent.
Congresul V Extraordinar al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova
15 iulie 2012 | 
Pe 15 iulie 2012, la Chişinău, a avut loc Congresul V extraordinar al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, eveniment la care au participat 165 de delegaţi din 21 de raioane ale ţării[]
24 ianuarie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Info-Prim Neo, Andrei Dumbrăveanu, secretar general al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, a declarat că în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al PEMAVE, actualului preşedinte al formaţiunii, Vladimir Braga, i-a fost acordat vot de neîncredere şi suspendat din funcţie pentru devierea de la ideologia doctrinară ecologistă. De asemenea, membrii Consiliului Naţional au stabilit data convocării Congresului extraordinar al partidului pentru 27 februarie, când se va lua o decizie definitivă în privinţa demiterii sau lăsării în funcţie a lui Vladimir Braga, dar şi privind posibila restructurare a conducerii Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, a mai subliniat Dumbrăveanu.
27 decembrie 2010
Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a convocat o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia reprezentanţi ai formaţiunii i-au acordat vot de neîncredere preşedintelui partidului, Vladimir Braga, pe care îl găsesc vinovat de deviere de la doctrina ecologistă. Andrei Dumbrăveanu, secretar general al PEAVM, a declarat că nu este de acord cu unele declaraţii şi intenţii ale liderului Vladimir Braga de a crea alianţe cu anumite partide, pe care “Alianţa Verde” nu le-a susţinut niciodată. Referindu-se la viitoarele alianţe, Dumbrăveanu a menţionat că Partidul Ecologist “Alianţa Verde” se va alia doar cu partide democrate, “cu partide sănătoase”.
17 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, Andrei Dumbrăveanu şi Anatol Prohniţchi, au anunţat într-o conferinţă de presă de la Info-Prim Neo, că se retrag din lista electorală a partidului, invocînd mai multe motive, printre care stilul autoritar al preşedintelui partidului, Vladimir Braga, şi încălcarea mai multor articole din statutul formaţiunii. Dumbrăveanu a menţionat că un motiv în plus pentru el a fost şi distorsiunea mesajelor verzilor iar Prohniţchi a menţionat că se încalcă prevederile statutare ale formaţiunii. Cei doi au spus că rămân în partid şi i-au chemat pe toţi cei care rămân pe listele PEAVM să respecte ideologia verzilor.
25 mai 2008
În incinta cinematografului “Flacăra”, a avut loc Congresul IV extraordinar al Partidului Ecologist din Moldova “Alianţa Verde”.

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Activitatea internă de partid
Alegeri [10]