Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Declaraţia Biroului Permanent al PEMAVE cu privire la reprezentarea publică a partidului de către persoane fără apartenenţă la PEMAVE

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 27 decembrie 2010
Partidul Verde Ecologist

Pornind de la faptul că preşedintele V.Braga cu de la sine puterea a neglijat principiile statutare şi în mod autoritar, a format o listă electorală după propria croială şi interese de moment pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, sub acoperirea ecologistă au ajuns persoane ale căror concepţii şi viziuni politice s-au dovedit a fi în contradicţie cu doctrina şi programul verzilor din Republica Moldova şi ale Partidului Unit Verde European, al cărui membru deplin este PEMAVE. Acesta şi alte fapte ale lui V.Braga şi adepţilor săi coptaţi au făcut ca partidul să acumuleze doar 0,08% din voturi. Nici membrii partidului, în marea lor parte, nu au fost de acord cu aiurelile expuse în campania electorală de către candidaţii la postul de deputat şi nu au votat PEMAVE.

Încălcînd principiile bunei cuviinţe, Anatolie Plugaru, persoană fără apartenenţă de partid, în mod impostor, în stil bolşevic, s-a autoîmputernicit să ducă tratative în numele partidului cu unele fosile politice pentru a forma o alianţă în următoarele alegeri locale generale.

Considerăm inadmisibil ca Anatolie Plugaru, Vitalie Catană să reprezinte partidul în public în luările lor de cuvînt. Ei nu sunt membrii ai PEMAVE şi se pot reprezenta doar pe sine însăşi. Apelăm la principiile deontologice de care se călăuzeşte mass-media democrată şi solicităm prezentarea echidistantă şi imparţială a opiniilor politice, fără a manipula populaţia şi a ştirbi din imaginea de partid a PEMAVE.

Declaraţia Partidului Ecologist “Alianţa Verde” cu privire la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova Rezoluţia CN al PEMAVE privind opţiunile PEMAVE după alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010