Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Evenimente ale PVE la tema “Drepturile şi libertăţile omului”

3 martie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi, a declarat că “acutizarea situaţiei din Ucraina poate duce la o catastrofă ecologică” şi a solicitat retragerea imediată a trupelor militare ale Rusiei din Ucraina.
18 decembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Partidului Verde Ecologist din Moldova au făcut un apel către autorităţile centrale de a susţine moldovenii plecaţi peste hotare, care de cele mai dese ori se confruntă cu discriminare şi lipsa unor contracte oficiale de angajare în ţările gazdă. Liderul partidului, Anatolie Prohniţchi, a declarat că autorităţile din Republica Moldova ar trebui să ducă mai multe tratative cu statele europene în care muncesc moldoveni, pentru ca să existe o colaborare în domeniul angajării oficiale.
27 decembrie 2010
Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a convocat o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia reprezentanţi ai formaţiunii i-au acordat vot de neîncredere preşedintelui partidului, Vladimir Braga, pe care îl găsesc vinovat de deviere de la doctrina ecologistă. Andrei Dumbrăveanu, secretar general al PEAVM, a declarat că nu este de acord cu unele declaraţii şi intenţii ale liderului Vladimir Braga de a crea alianţe cu anumite partide, pe care “Alianţa Verde” nu le-a susţinut niciodată. Referindu-se la viitoarele alianţe, Dumbrăveanu a menţionat că Partidul Ecologist “Alianţa Verde” se va alia doar cu partide democrate, “cu partide sănătoase”.
19 noiembrie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă, la Info-Prim Neo, în cadrul căreia Anatol Plugaru, cap de listă a PEAVM, a declarat că desecretizarea dosarelor fostului KGB a început încă în noiembrie 1991, pe când conducea Ministerul Securităţii, astfel l-a contrazis pe preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, care spune că este pentru prima dată de la declararea independenţei Republicii Moldova când sunt desecretizate aceste dosare. Liderul Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, Vladimir Braga, a menţionat că toţi cei care au condus şi conduc ţara nu se preocupă deloc de macroeconomia ţării, ci doar fac acţiuni populiste, fie că desecretizează dosare, fie se plimbă prin afara ţării.
17 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, Andrei Dumbrăveanu şi Anatol Prohniţchi, au anunţat într-o conferinţă de presă de la Info-Prim Neo, că se retrag din lista electorală a partidului, invocînd mai multe motive, printre care stilul autoritar al preşedintelui partidului, Vladimir Braga, şi încălcarea mai multor articole din statutul formaţiunii. Dumbrăveanu a menţionat că un motiv în plus pentru el a fost şi distorsiunea mesajelor verzilor iar Prohniţchi a menţionat că se încalcă prevederile statutare ale formaţiunii. Cei doi au spus că rămân în partid şi i-au chemat pe toţi cei care rămân pe listele PEAVM să respecte ideologia verzilor.
21 iulie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” propune formaţiunilor politice care şi-au anunţat disponibilitatea de a susţine desfăşurarea referendumului constituţional republican din 5 septembrie să aibă un staff comun în campania pentru referendum, despre aceasta a declarat liderul PEMAVE, Vladimir Braga, în cadrul unei conferinţe de presă de la Info-Prim Neo. El a spus că formaţiunea pe care o conduce va participa la desfăşurarea referendumului, exprimîndu-şi opinia că desfăşurarea referendumului va ameliora criza politică din ţară. “Schimbarea modalităţii de alegere a şefului statului va arăta clar opţiunile politice ale alegătorilor. În Moldova există persoane demne de a ocupa funcţia de şef al statului şi nu este neapărat ca fiecare partid să aibă un candidat şi să facă zîzanie în societate”, a precizat Braga. Preşedintele PEMAVE, crede că pe lîngă schimbarea procedurii de alegere a preşedintelui ţării, ar trebui de schimbat şi sistemul de guvernare, care potrivit lui este unul arhaic, ineficient, constituit după principiul sovietic.
23 aprilie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a convocat o conferinţă de presă la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia Andrei Dumbrăveanu, secretar general al partidului, a îndeamnat Primăria Chişinău să ofere minorităţilor sexuale o autorizaţie de desfăşurare a paradei gay pe teritoriul “Moldexpo”, cu scopul de a preveni dezordinile şi de a le respecta drepturile. Dumbrăveanu a spus că avînd în vedere “opinia neunivocă a societăţii, desfăşurarea paradei gay în centrul oraşului, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale ar putea nemulţumi o parte din cetăţeni”. Potrivit lui, trebuie respectate drepturile fiecărui om, inclusiv ale reprezentanţilor minorităţilor sexuale, “în acelaşi timp, aceştia trebuie să ţină seama de opinia majorităţii”, a subliniat el.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Alegeri [10]
Drepturile şi libertăţile omului