Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Evenimente ale PVE la tema “Relaţii interpartinice”

15 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi a declarat că a participat la şedinţa Consiliului Verzilor Europeni, care s-a desfăşurat la Atena, unde s-a discutat despre susţinerea verzilor din partea de est a Europei şi despre economia ecologică. Potrivut lui Prohniţchi, la Consiliul Verzilor Europeni s-a discutat despre planurile de viitor, şi anume de a “înverzi” economia şi politica.
9 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, ai Mişcării Forţa Nouă, ai Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, ai Partidului Popular Republican şi ai Mişcării Romilor, pentru a negocia formarea unui nou proiect politic. Liderul creştin-democraţilor, Iurie Roşca, a declarat că “încercăm să găsim cea mai bună formulă pentru ca să prezentăm o alternativă serioasă şi viguroasă faţă de actuala guvernare, precum şi faţă de cea proaspăt aleasă”. Preşedintele PPR, Nicolae Andronic, a completat că formaţiunile iau în calcul posibilitatea participării într-un bloc comun la alegerile locale din primăvara anului 2011. Reprezentantul Alianţei Verde, Anatol Plugaru, a menţionat că “în pofida neînţelegerilor şi supărărilor din trecut”, aceste formaţiuni vor să formeze un proiect politic nou “pentru a depăşi situaţia catastrofală din Moldova” iar scopul negocierilor este de a atrage în noul proiect cît mai mulţi doritori.
10 noiembrie 2009
Partidul Ecologist Alianţa Verde a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă Info-Prim Neo, cu genericul “Alegerea preşedintelui Republicii Moldova — asigurarea păcii şi bunei înţelegeri”.
22 octombrie 2009
Partidul Ecologiştilor “Alianţa Verde” a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, cu genericul: “Alegerea preşedintelui Republicii Moldova şi alegerea secretarului Partidului Verzilor Europeni de la Stockholm”.
14 septembrie 2009
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a convocat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Infotag, pe tema: “Declaraţia Partidului Ecologist «Alianţa Verde» cu privire la situaţia politică din R.Moldova după decizia Curţii Constituţionale din 8 septembrie 2009”.
3 august 2009
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a convocat o conferinţă de presă, la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, pe tema: “Poziţia PEAVM faţă de situaţia post-electorală din R. Moldova”.
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a aderat la Blocul “Moldova Democrată”
11 iunie 2004
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova (PEMAVE) a anunţat la 11 iunie 2004 că a aderat la Blocul “Moldova Democrată”, bloc care s-a constituit în luna mai a.c. prin coalizarea Alianţei “Moldova Noastră”, Partidului Democrat din Moldova şi Partidului Social-Liberal. Formaţiunile constituente ale BMD urmăresc participarea în comun la alegerile parlamentare din 2005[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]
Aderarea a trei formaţiuni politice la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”
2 aprilie 2003
În şedinţa din 2 aprilie 2003 a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost acceptată aderarea Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova (PEMAVE), Partidului Democrat-Popular din Moldova (PDPM) şi a Partidului Reformei (PR) la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” (BeASLMN)[]

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Alegeri [10]
Relaţii interpartinice