Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Adresarea Partidului Ecologist “Alianţa Verde” către Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 22 octombrie 2009
Partidul Verde Ecologist

Evenimentele vieţii politice din ultimele luni ne dovedesc că populaţia Republicii Moldova revine la activităţile ei cotidiene. Starea electorală, caracteristică confruntărilor politice, trece în starea de făurire economică, de dezvoltare socială.

Оntâlnirile cu oamenii în localităţile republicii, discuţiile permanente la care participăm denotă neliniştea majorităţii populaţiei pentru stabilitate, pentru consensul politic în folosul social, pentru a nu porni într-o continuă luptă de distrugere, de împărţire a oamenilor în tabere adverse.

Pentru a avea stabilitate în societate este necesar să fie ales Preşedintele Statului.

Poporul a votat pentru oameni politici. Politica este arta compromisurilor.

Este timpul de aruncat pietre şi este timpul de adunat pietre.

Indiferent de apartenenţă politică, de simpatiile lor electorale cetăţenii statului Republica Moldova doresc să vadă implementarea unor decizii cumpătate luate de adevăraţii bărbaţi care să conducă la scoaterea ţării din criză. Oamenii doresc unitate socială, discuţii constructive şi nu confruntări sterile ce utilizează lexiconul unor mahalagioaice înfuriate.

Ne adresăm membrilor de rând ai Partidului Comuniştilor din Moldova, cereţi conducătorilor partidului să ia decizii politice în interesul întregului popor. Să depăşească orgoliile, să se aşeze la masa tratativelor împreună cu liderii tuturor partidelor parlamentare şi să ajungă la un consens în vederea alegerii Preşedintelui Statului, să depăşească imaginea ideilor cu spioni şi trădători. Nu există trădători în partide, nu există partide trădătoare, există numai trădători de neam şi de ţară.

Totodată, mijloacele de comunicare audiovizuală, postul public de televiziune “Moldova l”, în regim de urgenţă, să organizeze dezbateri televizate cu liderii tuturor partidelor parlamentare, cu liderii organizaţiilor locale ale acestor partide ca toată lumea să se informeze ce se — întâmplă în viaţa politică, cine şi ce doreşte acestui stat, acestui popor.

Biroul permanent al PEMAVE

Declaraţia Biroului Permanent al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova Declaraţia Partidului Ecologist “Alianţa Verde” cu privire la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova