Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Declaraţia Biroului Permanent al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 9 septembrie 2009
Partidul Verde Ecologist

Decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova din 8 septembrie 2009 ne face să credem că instrumentele de făurire a statului de drept nu sunt pierdute.

De abilităţile oamenilor politici din “Alianţa pentru Integrare Europeană” depinde în continuare eficacitatea renovărilor democratice în aspect social, ecologic, economic. Ne exprimăm speranţa în deschiderea spre dialog politic a Alianţei, că nu vor fi repetate unele greşeli ale deputaţilor democraţi cu viziuni progresiste din primul Parlament, ales liber în 1990.

Există şanse pentru a evita alegeri anticipate, şi aceste şanse trebuie valorificate. Susţinem pornirile democratice ale Alianţei. Totodată, ca partid politic situat în spaţiul public, Partidul Ecologist “Alianţa Verde” rămâne fidel şi este alături de alegătorii şi simpatizanţii săi care susţin cauza aderării statului nostru la UE, cauză ce implică o serie de acţiuni ce nu pot fi amânate, în viziunea noastră, în calitate de membru al Partidului Unit Verde European, principiile primordiale ar fi protecţia mediului, respectarea drepturilor omului, a libertăţilor de exprimare şi altor drepturi civile şi sociale. Suntem conştienţi de locul nostru în spectrul politic din Republica Moldova, după alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009. Programul de partid, platforma electorală ne plasează să fim alături şi să susţinem acţiunile Alianţei, atâta timp cât ea va activa pentru aducerea la normal a stării sociale, politice, ecologice în Republica Moldova şi va demonstra prin fapte că acţionează pentru prosperarea principiilor ecologismului în mediul natural şi social din Republica Moldova.

Nu vom tolera acţiunile nesăbuite, exploatarea resurselor naturale, inechitatea şi dezbinul social devenite tradiţionale timp de 8 ani de guvernare comunistă în Republica Moldova.

Ca partid politic integrat deja în structurile politice ale UE considerăm că Republicii Moldova i se mai oferă încă o şansă de a deveni un stat democratic civilizat, cu adevărat european în deplinul sens al cuvântului.

De oamenii care au venit la putere depinde ca această şansă să devină realitate!

Să investim speranţe şi încredere în noua guvernare.

Apelul PEMAVE către partidele care au acces în Parlament la 29 iulie 2009 Adresarea Partidului Ecologist “Alianţa Verde” către Partidul Comuniştilor din Republica Moldova