Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Evenimente ale PVE la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

20 mai 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Verde Ecologist din Moldova (PVE), membru al Partidului Verzilor Europeni, a declarat că 8 secţii de votare care vor fi deschise în Moldova pentru alegerile în Parlamentul European este un număr insuficient, factor ce va influenţa negativ prezenţa la urnele de vot. Totodată, ecologiştii au anunţat că Andrei Dumbrăveanu şi Alecu Reniţă, membri ai PVE, figurează în lista electorală.
14 noiembrie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Verde Ecologist a criticat politica statului de exploatare a spaţiilor forestiere şi solicită abrogarea unei hotărîri de guvern privind darea în arendă a pădurilor. Potrivit formaţiunii, în baza acestei hotărîri prea multe păduri sunt scoase la licitaţie, fapt ce ameninţă mediul natural din Republica Moldova. “ Acestea sunt crime ecologice săvârşite pe fundalul lansării a tot soiul de strategii şi proiecte de protecţie a mediului, de atragere şi valorificare criminală a investiţiilor sub formă de granturi din partea comunităţii europene”, a spus liderul PVE, Anatolie Prohniţchi.
18 decembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Partidului Verde Ecologist din Moldova au făcut un apel către autorităţile centrale de a susţine moldovenii plecaţi peste hotare, care de cele mai dese ori se confruntă cu discriminare şi lipsa unor contracte oficiale de angajare în ţările gazdă. Liderul partidului, Anatolie Prohniţchi, a declarat că autorităţile din Republica Moldova ar trebui să ducă mai multe tratative cu statele europene în care muncesc moldoveni, pentru ca să existe o colaborare în domeniul angajării oficiale.
9 decembrie 2010
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Partidului Popular Creştin Democrat, ai Mişcării Forţa Nouă, ai Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, ai Partidului Popular Republican şi ai Mişcării Romilor, pentru a negocia formarea unui nou proiect politic. Liderul creştin-democraţilor, Iurie Roşca, a declarat că “încercăm să găsim cea mai bună formulă pentru ca să prezentăm o alternativă serioasă şi viguroasă faţă de actuala guvernare, precum şi faţă de cea proaspăt aleasă”. Preşedintele PPR, Nicolae Andronic, a completat că formaţiunile iau în calcul posibilitatea participării într-un bloc comun la alegerile locale din primăvara anului 2011. Reprezentantul Alianţei Verde, Anatol Plugaru, a menţionat că “în pofida neînţelegerilor şi supărărilor din trecut”, aceste formaţiuni vor să formeze un proiect politic nou “pentru a depăşi situaţia catastrofală din Moldova” iar scopul negocierilor este de a atrage în noul proiect cît mai mulţi doritori.
19 noiembrie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă, la Info-Prim Neo, în cadrul căreia Anatol Plugaru, cap de listă a PEAVM, a declarat că desecretizarea dosarelor fostului KGB a început încă în noiembrie 1991, pe când conducea Ministerul Securităţii, astfel l-a contrazis pe preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, care spune că este pentru prima dată de la declararea independenţei Republicii Moldova când sunt desecretizate aceste dosare. Liderul Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, Vladimir Braga, a menţionat că toţi cei care au condus şi conduc ţara nu se preocupă deloc de macroeconomia ţării, ci doar fac acţiuni populiste, fie că desecretizează dosare, fie se plimbă prin afara ţării.
21 iulie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” propune formaţiunilor politice care şi-au anunţat disponibilitatea de a susţine desfăşurarea referendumului constituţional republican din 5 septembrie să aibă un staff comun în campania pentru referendum, despre aceasta a declarat liderul PEMAVE, Vladimir Braga, în cadrul unei conferinţe de presă de la Info-Prim Neo. El a spus că formaţiunea pe care o conduce va participa la desfăşurarea referendumului, exprimîndu-şi opinia că desfăşurarea referendumului va ameliora criza politică din ţară. “Schimbarea modalităţii de alegere a şefului statului va arăta clar opţiunile politice ale alegătorilor. În Moldova există persoane demne de a ocupa funcţia de şef al statului şi nu este neapărat ca fiecare partid să aibă un candidat şi să facă zîzanie în societate”, a precizat Braga. Preşedintele PEMAVE, crede că pe lîngă schimbarea procedurii de alegere a preşedintelui ţării, ar trebui de schimbat şi sistemul de guvernare, care potrivit lui este unul arhaic, ineficient, constituit după principiul sovietic.
3 martie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a organizat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, în care a propus Guvernului să planteze o pădure pe locul unde a fost gardul cu sârmă ghimpată de la frontiera cu România. “De-a lungul râului Prut se crează un coridor, care, pe de o parte şi pe alta, trebuie urgent să devină o zonă de protecţie ecologică”, a declarat secretarul general al Partidul Ecologist, Andrei Dumbrăveanu. Potrivit lui, pădurea de-a lungul Prutului ar ocupa o suprafaţă de circa 1500 de hectare, iar bani pentru plantarea arborilor se pot lua din Fondul Ecologic, dar şi din topirea sârmei ghimpate scoase de la frontiera cu România. El a mai spus că asemenea zone verzi la frontieră au fost create între Cehia şi Germania, Germania şi Austria, experienţă care trebuie valorificată.
10 noiembrie 2009
Partidul Ecologist Alianţa Verde a susţinut o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei de presă Info-Prim Neo, cu genericul “Alegerea preşedintelui Republicii Moldova — asigurarea păcii şi bunei înţelegeri”.
22 octombrie 2009
Partidul Ecologiştilor “Alianţa Verde” a organizat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, cu genericul: “Alegerea preşedintelui Republicii Moldova şi alegerea secretarului Partidului Verzilor Europeni de la Stockholm”.
14 septembrie 2009
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a convocat o conferinţă de presă, în incinta Agenţiei Infotag, pe tema: “Declaraţia Partidului Ecologist «Alianţa Verde» cu privire la situaţia politică din R.Moldova după decizia Curţii Constituţionale din 8 septembrie 2009”.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Alegeri [10]
Atitudinea faţă de guvernare