Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Evenimente ale PVE la tema “Domeniul socio-cultural”

3 martie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohniţchi, a declarat că “acutizarea situaţiei din Ucraina poate duce la o catastrofă ecologică” şi a solicitat retragerea imediată a trupelor militare ale Rusiei din Ucraina.
14 noiembrie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Verde Ecologist a criticat politica statului de exploatare a spaţiilor forestiere şi solicită abrogarea unei hotărîri de guvern privind darea în arendă a pădurilor. Potrivit formaţiunii, în baza acestei hotărîri prea multe păduri sunt scoase la licitaţie, fapt ce ameninţă mediul natural din Republica Moldova. “ Acestea sunt crime ecologice săvârşite pe fundalul lansării a tot soiul de strategii şi proiecte de protecţie a mediului, de atragere şi valorificare criminală a investiţiilor sub formă de granturi din partea comunităţii europene”, a spus liderul PVE, Anatolie Prohniţchi.
18 decembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Partidului Verde Ecologist din Moldova au făcut un apel către autorităţile centrale de a susţine moldovenii plecaţi peste hotare, care de cele mai dese ori se confruntă cu discriminare şi lipsa unor contracte oficiale de angajare în ţările gazdă. Liderul partidului, Anatolie Prohniţchi, a declarat că autorităţile din Republica Moldova ar trebui să ducă mai multe tratative cu statele europene în care muncesc moldoveni, pentru ca să existe o colaborare în domeniul angajării oficiale.
5 iulie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a desfăşurat o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia Secretarul general al PEMAVE, Andrei Dumbrăveanu, a declarat că pentru prevenirea inundaţiilor şi alunecărilor de teren, Moldova trebuie să investească $218 mil., iar odată ce am intrat într-o perioadă activă de schimbări climaterice, calamităţile naturale vor deveni mai frecvente. “Decît să pierdem anual cîte $43 mil. pentru înlăturarea daunelor calamităţilor, mai bine executăm lucrări de prevenire, care se vor răscumpăra în cinci-şase ani. De exemplu, situaţia rîurilor şi lacurilor mici e critică. Am depistat trei mii de iazuri care sînt nemonitorizate de autorităţile publice competente. În situaţia creată trebuie să lichidăm 207 lacuri, să reconstruim 55 baraje şi 70 diguri”, a spus Dumbrăveanu.
23 aprilie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a convocat o conferinţă de presă la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia Andrei Dumbrăveanu, secretar general al partidului, a îndeamnat Primăria Chişinău să ofere minorităţilor sexuale o autorizaţie de desfăşurare a paradei gay pe teritoriul “Moldexpo”, cu scopul de a preveni dezordinile şi de a le respecta drepturile. Dumbrăveanu a spus că avînd în vedere “opinia neunivocă a societăţii, desfăşurarea paradei gay în centrul oraşului, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale ar putea nemulţumi o parte din cetăţeni”. Potrivit lui, trebuie respectate drepturile fiecărui om, inclusiv ale reprezentanţilor minorităţilor sexuale, “în acelaşi timp, aceştia trebuie să ţină seama de opinia majorităţii”, a subliniat el.

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Alegeri [10]
Domeniul socio-cultural