Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePVE

Evenimente ale PVE la tema “Alegeri”

20 mai 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Partidului Verde Ecologist din Moldova (PVE), membru al Partidului Verzilor Europeni, a declarat că 8 secţii de votare care vor fi deschise în Moldova pentru alegerile în Parlamentul European este un număr insuficient, factor ce va influenţa negativ prezenţa la urnele de vot. Totodată, ecologiştii au anunţat că Andrei Dumbrăveanu şi Alecu Reniţă, membri ai PVE, figurează în lista electorală.
24 ianuarie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Info-Prim Neo, Andrei Dumbrăveanu, secretar general al Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, a declarat că în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al PEMAVE, actualului preşedinte al formaţiunii, Vladimir Braga, i-a fost acordat vot de neîncredere şi suspendat din funcţie pentru devierea de la ideologia doctrinară ecologistă. De asemenea, membrii Consiliului Naţional au stabilit data convocării Congresului extraordinar al partidului pentru 27 februarie, când se va lua o decizie definitivă în privinţa demiterii sau lăsării în funcţie a lui Vladimir Braga, dar şi privind posibila restructurare a conducerii Partidului Ecologist “Alianţa Verde”, a mai subliniat Dumbrăveanu.
27 decembrie 2010
Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a convocat o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, în cadrul căreia reprezentanţi ai formaţiunii i-au acordat vot de neîncredere preşedintelui partidului, Vladimir Braga, pe care îl găsesc vinovat de deviere de la doctrina ecologistă. Andrei Dumbrăveanu, secretar general al PEAVM, a declarat că nu este de acord cu unele declaraţii şi intenţii ale liderului Vladimir Braga de a crea alianţe cu anumite partide, pe care “Alianţa Verde” nu le-a susţinut niciodată. Referindu-se la viitoarele alianţe, Dumbrăveanu a menţionat că Partidul Ecologist “Alianţa Verde” se va alia doar cu partide democrate, “cu partide sănătoase”.
17 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedintele Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, Andrei Dumbrăveanu şi Anatol Prohniţchi, au anunţat într-o conferinţă de presă de la Info-Prim Neo, că se retrag din lista electorală a partidului, invocînd mai multe motive, printre care stilul autoritar al preşedintelui partidului, Vladimir Braga, şi încălcarea mai multor articole din statutul formaţiunii. Dumbrăveanu a menţionat că un motiv în plus pentru el a fost şi distorsiunea mesajelor verzilor iar Prohniţchi a menţionat că se încalcă prevederile statutare ale formaţiunii. Cei doi au spus că rămân în partid şi i-au chemat pe toţi cei care rămân pe listele PEAVM să respecte ideologia verzilor.
21 iulie 2010
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” propune formaţiunilor politice care şi-au anunţat disponibilitatea de a susţine desfăşurarea referendumului constituţional republican din 5 septembrie să aibă un staff comun în campania pentru referendum, despre aceasta a declarat liderul PEMAVE, Vladimir Braga, în cadrul unei conferinţe de presă de la Info-Prim Neo. El a spus că formaţiunea pe care o conduce va participa la desfăşurarea referendumului, exprimîndu-şi opinia că desfăşurarea referendumului va ameliora criza politică din ţară. “Schimbarea modalităţii de alegere a şefului statului va arăta clar opţiunile politice ale alegătorilor. În Moldova există persoane demne de a ocupa funcţia de şef al statului şi nu este neapărat ca fiecare partid să aibă un candidat şi să facă zîzanie în societate”, a precizat Braga. Preşedintele PEMAVE, crede că pe lîngă schimbarea procedurii de alegere a preşedintelui ţării, ar trebui de schimbat şi sistemul de guvernare, care potrivit lui este unul arhaic, ineficient, constituit după principiul sovietic.
3 august 2009
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a convocat o conferinţă de presă, la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, pe tema: “Poziţia PEAVM faţă de situaţia post-electorală din R. Moldova”.
27 iulie 2009
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a organizat o conferinţă de presă, la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, pe tema: “Verzii ca factor de consolidare a societăţii civile”.
13 iulie 2009
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” a susţinut o conferinţă de presă, la sediul Agenţiei “Info-Prim Neo”, pe tema: “Participarea Partidului Ecologist Alianţa Verde în alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie”.
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova a aderat la Blocul “Moldova Democrată”
11 iunie 2004
Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova (PEMAVE) a anunţat la 11 iunie 2004 că a aderat la Blocul “Moldova Democrată”, bloc care s-a constituit în luna mai a.c. prin coalizarea Alianţei “Moldova Noastră”, Partidului Democrat din Moldova şi Partidului Social-Liberal. Formaţiunile constituente ale BMD urmăresc participarea în comun la alegerile parlamentare din 2005[]
Aderarea a trei formaţiuni politice la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”
2 aprilie 2003
În şedinţa din 2 aprilie 2003 a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost acceptată aderarea Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova (PEMAVE), Partidului Democrat-Popular din Moldova (PDPM) şi a Partidului Reformei (PR) la Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” (BeASLMN)[]

Arhiva

2014 [2]
2013 [1]
2012 [4]
2011 [1]
2010 [8]
2009 [6]
2008 [3]
2004 [1]
2003 [3]
Alegeri