Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePUN

Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale

|versiune pentru tipar||
PUN / 25 iunie 2017 | 
Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale

La 25 iunie 2017 şi-a ţinut lucrările Congresul Extraordinar al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), eveniment la care au participat circa 1200 de delegaţi din Republica Moldova şi România.

În cadrul congresului ex-preşedintele României, Traian Băsescu, a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte de onoarea al Partidului Unităţii Naţionale. “Vreau să vă spun din toată inima, că este cea mai mare onoare pe care mi-au putut-o face cetăţeni ai Republicii Moldova, să fiu preşedinte de onoare al unui partid care îşi pune ca principal obiectiv unirea Republicii Moldova cu România”, a declarat Traian Băsescu în luarea sa de cuvânt. Congresul a decis ca până la clarificarea juridică a procedurii de acordare a cetăţeniei moldoveneşti lui Traian Băsescu, funcţia de preşedinte al PUN să rămână vacantă. Totodată, delegaţii la congres au decis alegerea deputatului român, Constantin Codreanu în funcţia de prim-vicepreşedinte al PUN.

În cadrul congresului, s-a menţionat că obiectivul PUN este să canalizeze toate forţele unioniste din Republica Moldova şi din afara frontierelor pentru atingerea obiectivului de reunificare a ţării, punând astfel capăt efectelor pactului Ribbentrop-Molotov.

De asemenea, reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară din România a semnat un protocol de colaborare cu Partidul Unităţii Naţionale, cele două partide având ca obiectiv politic unirea Republicii Moldova cu România.