Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Evenimente ale PSRM la tema “Activitatea internă de partid”

Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
18 decembrie 2016 | 
La 18 decembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). În cadrul congresului a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSRM, Zinaida Greceanîi, liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, noua componenţă a Consiliului Republican şi Rezoluţia privind obiectivele partidului pentru următoarea perioadă[]
31 august 2016 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al PSRM, în cadrul căreia a fost aprobată declaraţia PSRM cu privire la desemnarea lui Igor Dodon, liderul PSRM drept candidat din partea formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.
9 februarie 2016
La Chişinău a avut loc şedinţa Comitetului Executiv Politic al PSRM, în cadrul căreia socialiştii eu examinat situaţia politică din ţară şi au decis că stoparea situaţiei catastrofale în economie şi domeniul social poate avea loc doar dacă forţele de opoziţie vor continua protestele, pînă la obţinerea alegerilor parlamentare anticipate.
8 februarie 2016 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor teritoriale ale PCRM din Ştefan-Vodă, Ialoveni, Străşeni, Ungheni, Făleşti, Glodeni, Drochia şi mun. Chişinău, au anunţat că părăsesc formaţiunea şi aderă la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.
Congresul XIII al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
29 noiembrie 2015 | 
Pe 29 noiembrie 2015, la Chişinău şi-a ţinut lucrările Congresul XIII al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Sarcina principală a congresului a fost alegerea conducerii partidului şi adoptarea rezoluţiilor privind situaţia politică şi social-economică din Moldova[]
Congresul XII Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
28 septembrie 2014 | 
Pe 28 septembrie 2014, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul XII Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM)[]
25 septembrie 2014 | 
PSRM a convocat un briefing de presă în cadrul căruia Dmitri Constantinov, preşedintele Adunării Populare din Găgăuzia însoţit de un grup de deputaţi din organul legislativ al autonomiei găgăuze au declarat despre susţinerea Partidului Socialiştilor din Moldova.
23 septembrie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican şi a Consiliului Executiv al PSRM. În cadrul şedinţelor au fost examinate mai multe chestiuni, inclusiv — platforma electorală a PSRM, Programa PSRM, lista candidaţilor la funcţia de deputat al RM. De asemenea, Comitetul Republican a examinat mersul pregătirii către Congresul XII extraordinar al PSRM, care se va desfăşura pe data de 28 septembrie curent în incinta Palatului Naţional.
18 septembrie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al PSRM, în cadrul căreia au fost examinate mai multe chestiuni, inclusiv a fost discutată platforma electorală a PSRM, Programa PSRM, proiectele de viitor ale partidului. De asemenea, comitetul executiv a aprobat candidatura lui Igor Dodon în funcţie de şef al staffului electoral al formaţiunii.
14 iulie 2014
La Moscova, Partidul Socialiştilor a organizat o întîlnire cu cetăţenii aflaţi la muncă în Federaţia Rusă, în cadrul căreia liderul PSRM, Igor Dodon a vorbit despre efectele negative ale semnării Acordului de Asociere şi beneficiile aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală. Totodată, a vorbit despre situaţia social-politică din ţară şi despre importanţa alegerilor din 2014.
19 iunie 2014
Liderul socialiştilor, Igor Dodon a semnat la Moscova un Acord de colaborare între PSRM şi Partidul “Spravedlivaia Rossia”. Documentul prevede consolidarea relaţiilor de cooperare atît între cele două partide, cum şi contribuţia la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale politice şi economice între cele două state.
6 iunie 2014
La Chişinău, s-a întrunit în şedinţă Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, în cadrul căreia a fost efectuată o analiză amplă a situaţiei social-politice din ţară, precum şi stabilite acţiunile partidului legate de pregătirile pentru alegerile parlamentare. Membrii comitetului au decis crearea staffurilor electorale şi activizarea lucrului organizaţiilor teritoriale. De asemenea, s-a hotărît convocarea celui de-al XII-lea congres extraordinar al Partidului pentru luna septembrie curent.
28 martie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor, în cadrul căreia au fost discutate mai multe aspecte organizatorice, în special, scopurile, obiectivele şi direcţiile principale ale campaniei politice PSRM în perioada electorală.
4 noiembrie 2013
În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, Consiliul coordonator al platformei socialiste “Patria-Rodina”, din cadrul Partidului Socialiştilor, şi-a exprimat regretul pentru numirea deputatului Igor Dodon în fruntea partidului. Membrii platformei au spus că, din momentul alegerii sale în funcţia de preşedinte al PSRM, Igor Dodon, în loc să consolideze echipa, s-a poziţionat ca un stăpîn care ignoră normele de stat şi de partid. Deputatul este învinuit şi de reţineri salariale şi nerespectarea Codului Muncii.
Congresul XI Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
3 august 2013
Pe 3 august 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul XI Extraordinar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. În cadrul Congresului a fost examinată situaţia social-politică din ţară, a fost aprobată redacţia nouă a statutului formaţiunii, precum şi a fost aleasă noua componenţă a Consiliului Republican al PSRM[]
19 iulie 2013
Au avut loc Conferinţele organizaţiilor teritoriale ale PSRM în trei raioane — Soroca, Ialoveni şi Cimişlia. În cadrul evenimentelor, preşedintele partidului, Igor Dodon a vorbit despre situaţia politică şi economică a ţării şi despre proiectele iniţiate de socialişti orientate spre dezvoltarea comunitară. De asemenea, Igor Dodon, a înmînat carnete de partid la peste 250 de membri noi.
4 iunie 2013 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican (CR) al PSRM unde au fost discutate ultimele evoluţii politice din ţară şi situaţia internă a partidului. Cu votul unanim ai celor prezenţi la şedinţă s-a decis excluderea membrilor Valentin Krîlov şi Veronica Abramciuc din componenţa organelor de conducere ale partidului. De asemenea, în vederea ajustării multiplelor subiecte cu caracter procedural CR a decis convocarea congresului extraordinar al PSRM. Liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că “modernizarea partidului e dureroasă, dar sănătoasă şi în cele din urmă va aduce roade bune şi rezultate reale”.
Cinci formaţiuni politice de stînga au decis să-şi consolideze eforturile comune
5 februarie 2013 | 
Pe 5 februarie 2013, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările forumul “Moldova: alternativa de stînga” în cadrul căruia Partidul Socialiştilor, Partidul Popular Socialist, Partidul “Patrioţii Moldovei”, Partidul “Renaştere” şi Partidul Moldova Unită au decis să-şi consolideze eforturile prin crearea Consiliului Coordonator comun[]
26 ianuarie 2013
La Chişinău, a avut loc Consiliul Republican al Gărzii Tinere, eveniment la care s-a discutat despre totalizarea rezultatelor calitative şi cantitative ale activităţilor organizaţiei în anul 2012 şi stabilirea unor sarcini şi obiective pentru 2013. Tinerii gardişti şi-au propus sarcina de a înfiinţa pînă la finele anului 2013 constituirea filialelor GT în toate raioanele republicii.
6 noiembrie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Moldova Unită, Vladimir Ţurcan a explicat motivul ce l-a determinat să se alăture echipei partidului socialiştilor condusă de Igor Dodon. “Aripa stîngă este mult prea fragmentată, de aceea noi am decis să mergem pe calea consolidării şi reieşind din faptul că populaţia este supraîncărcată de idei şi politizări, am decis să ne unim forţele”, a spus Ţurcan.
5 noiembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii grupului socialiştilor au anunţat că vor solicita şi ei un loc în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului. Totodată, cei trei deputaţi ai grupului socialiştilor — V. Abramciuc, Z. Greceanîi şi I. Dodon, şi-au prezentat reuşitele pe parcursul unui an de la plecare din fracţiunea PCRM şi au făcut publice obiectivele pentru lunile viitoare.
12 octombrie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, deputatul Igor Dodon împreună cu deputaţii Zinaida Greceanîi şi Vadim Mişin au anunţat că formează fracţiunea deputaţilor neafiliaţi. Noua structură va întruni şapte persoane care au făcut anterior parte din PCRM: Igor Dodon, Vadim Mişin, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban, Veronica Abramciuc, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco. “Fracţiunea va fi condusă de Zinaida Greceanîi, iar funcţia de secretar a fost încredinţată Tatianei Botnariuc”, a precizat Vadim Mişin.
9 octombrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul ex-comunist, Ion Ceban a explicat motivele plecării sale din PCRM. “La baza deciziei mele au stat 2 lucruri: ceea ce ţine de intern în PCRM, dar aici nu vreau să bîrfesc pe cei cu care am lucrat, şi ceea ce ţine de tactica şi strategia din partid. Ţine de procesul de luare a deciziilor, de managementul pe resurse umane”, a declarat Ion Ceban. De asemenea, liderul PSRM, Igor Dodon susţine că deputatul acum va face parte din noua sa echipă, care în noiembrie va lansa un nou serviciu: de documentare şi ajutor consultativ pentru populaţie.
28 septembrie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon a vorbit despre motivul plecării deputatului Ion Ceban din PCRM. “Acest partid se mişcă tot mai mult spre extrema stîngă şi devine tot mai marginal. În acelaşi timp, Partidul Socialiştilor din RM are o poziţie tot mai clară faţă de viitor. Avem o poziţie clară faţă de statalitatea Republicii Moldova. Avem o echipă profesionistă şi sunt ferm convins că la această echipă se vor alătura şi alte persoane cu experienţă, persoane cu influenţă”, a declarat Igor Dodon.
9 septembrie 2012
La Briceni a avut loc conferinţa organizaţiei teritoriale a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, eveniment la care a participat liderul formaţiunii, Igor Dodon. În cadrul şedinţei au fost examinate mai multe chestiuni, printre care: alegerea conducerii organizaţiei, discuţii privind situaţia social-politică din ţară. De asemenea, Igor Dodon a înmînat carnete de partid la 75 de locuitori din r-nul Briceni, îndemnîndu-şi colegii să manifeste spirit de iniţiativă în activitatea de partid.
2 iulie 2012 | 
Preşedintele socialiştilor, Igor Dodon, a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că formaţiunea sa a marcat 15 ani de activitate. În acest context, liderul PSRM a ţinut să treacă în revistă acţiunile întreprinse de socialişti în această perioadă de timp, dar şi a numit trei obiective strategice ale formaţiunii sale. Primul obiectiv ţine de consolidarea statalităţii şi identităţii moldoveneşti. Al doilea obiectiv este dezvoltarea economică şi protecţia socială iar al treilea obiectiv este protejarea Republicii Moldova de factorii ce dezbină societatea.
27 iunie 2012 | 
La baza de odihnă “Dacia-Marin”, Vadul-lui-Vodă, a avut loc deschiderea oficială a primei ediţii a Forumului internaţional “Tineretul fără frontiere”, organizat de aripa tînără a Partidului Socialiştilor din Moldova “Garda Tînără”. Forumul şi-a ţinut lucrările în perioada 27–28 iunie şi a întrunit cca 80 de reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din Rusia, Ucraina şi Moldova. În cadrul forumului au fost dezbătute subiecte precum: unitate prin diversitate — lecţii de toleranţă; iniţiative ale tinerilor — crearea şi promovarea ideilor inovatoare; tinerii în politică, deprinderi şi metode de administrare.
10 mai 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul organizaţiei teritoriale social-democrate din Rîşcani, Nicolae Carauş a anunţat că o echipă de peste 100 de membri PSD vor adera la Partidul Socialiştilor. Carauş a mărturisit că este dezamăgit în conducerea PSD, Victor Şelin, care nu apără interesele cetăţenilor şi nu are un comportament politic solid, ci se ocupă de intrigi politice, cu scopul de a-şi proteja businessul. În opinia echipei de la Rîşcani, doar un partid statalist, responsabil şi cu oameni profesionişti, cum e Partidul Socialiştilor, merită susţinerea lor şi a cetăţenilor în general.
31 ianuarie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, 5 consilieri locali din raionul Sîngerei, Bîrsan Mihail, Precop Evelina, Ababii Nicolai, Smîntînă Elena şi Negru Ion au aderat la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. “Susţinem poziţiile constructive şi consecvente, cu privire la situaţia social-economică din ţară, a grupului parlamentar în frunte cu Igor Dodon, deoarece doar Partidul Socialiştilor propune soluţii concrete pentru ieşirea din impasul politic existent”, se arată într-un comunicat de presă.
Congresul X al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
18 decembrie 2011 | 
Pe 18 decembrie 2011, la Chişinău s-a desfăşurat Congresul X al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, eveniment la care au participat circa 700 de delegaţi din localităţile republicii şi invitaţi străini. Congresul a ales noua conducere a partidului şi a aprobat programul de activitate al formaţiunii pentru următorii ani[]
11 decembrie 2011 | 
La Chişinău a fost convocat Congresul republican al organizaţiei de tineret “Garda Tînără” a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. La Congres au participat 348 de delegaţi din Chişinău, Bălţi, Comrat şi 21 raioane ale republicii. În cadrul forului republican a fost ales organul de conducere al organizaţiei — Consiliul Republican. De asemenea, în cadrul Congresului a fost aprobat Manifestul civic al organizaţiei prin care s-a declarant poziţia fermă a “Gărzii Tinere” de susţinere civică a programului Partidului Socialiştilor. Totodată a fost aprobat programul de activitate al organizaţiei pentru următorii 2 ani.
8 decembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, mai mulţi tineri din Partidul Socialiştilor au declarat că au format organizaţia de tineret a PSRM “Garda Tînără”, care va fi oficializată în cadrul congresului preconizat pentru 11 decembrie curent. “În cadrul congresului vom vorbi despre proiectele noastre pe care le vom realiza în timpul apropiat. La eveniment am invitat reprezentanţi ai organizaţiei din Bălţi, Comrat, Sîngerei, Drochia, Ciadîr-Lunga, Orhei, Dubăsari, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din străinătate”, a declarat reprezentanta organizaţiei, Eugenia Bitca.
28 noiembrie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, consilierul din Basarabeasa, Petru Puşcari, şi cîţiva reprezentanţi ai aripei de tineret a organizaţiei teritoriale a PCRM au anunţat că se retrag din rîndurile comuniştilor şi aderă la Partidul Socialiştilor, condus de Igor Dodon. Potrivit lui Puşcari, de situaţia critică a ţării se face vinovată atît Alianţa de guvernare, cît şi Partidul Comuniştilor aflat în opoziţie.
24 noiembrie 2011 | 
Preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Veronica Abramciuc a declarat într-o conferinţă de presă că formaţiunea sa nu va mai susţine politic Partidul Comuniştilor. “În situaţia creată — când poziţia fracţiunii PCRM în Parlament este îndreptată nu spre depăşirea crizei politice din ţară, ci dimpotrivă, spre aprofundarea ei, nu la apărarea drepturilor cetăţenilor de rând, ci la dezbinarare şi atâţarea vrajbei în societate — executivul PSRM îşi declară refuzul în susţinerea politică în continuare a PCRM”, a declarat Abramciuc.
21 noiembrie 2011 | 
Un grup de 12 consilieri comunişti din consiliile comunelor Ciorescu şi Bubuieci şi din consiliile orăşeneşti Vatra şi Cricova, mun. Chişinău, au părăsit PCRM în favoarea Partidului Socialiştilor, condus de Igor Dodon. Consilierul comunei Ciorescu, Constantin Scripnic, a declarat că “Igor Dodon este un politician de o formaţie nouă, cu viziuni progresive şi o perspectivă de lungă durată”. Totodată, consilierii au anunţat crearea fracţiunilor Partidului Socialiştilor în consiliile locale din oraşul Vatra şi comuna Ciorescu.
16 noiembrie 2011 | 
Circa 50 de membri ai Partidului Comuniştilor şi peste jumătate din organizaţia comsomolistă din Bălţi au plecat din formaţiune, despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă secretarul organizaţiei primare Bălţi, Alexandru Nesterovschi. El a declarat că împreună cu colegii săi îl vor susţin pe Igor Dodon şi viitorul proiect politic al acestuia. Nesterovschi este convins că “împreună vom construi un partid umanizat, un partid fără păpuşari şi marionete, unde va fi auzită vocea fiecărui om”.
PSRM — la 5 ani de activitate
2 iulie 2002
La 2 iulie 2002 a avut loc conferinţa de presă consacrată aniversării a V-a de la înfiinţarea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Alocuţiunea de deschidere a fost ţinută de către Veronica Abramciuc, copreşedinte al PSRM, care a şi moderat lucrările conferinţei[]

Arhiva

2016 [10]
2015 [1]
2014 [81]
2013 [49]
2012 [57]
2011 [9]
2010 [3]
2009 [9]
2003 [1]
2002 [2]
Activitatea internă de partid
Alegeri [48]