Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a convocat primul său congres

|versiune pentru tipar||
PSRM / 11 decembrie 2011 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Aripa tînără a Partidului Socialiştilor, mişcarea de tineret “Garda Tînără” a dat startul activităţilor sale prin convocarea unui Congres Republican.

La Congres au participat 348 de delegaţi din municipiile Chişinau, Bălti, Comrat si 21 raioane ale republicii — Orhei, Drochia, Ungheni, Basarabeasca, Ceadîr Lunga, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Edineţ, Fălesti, Glodeni, Leova, Sîngerei, Taraclia, Vulcaneşti ş.a.

Totodată, la eveniment au fost prezenţi peste 50 de invitaţi, reprezentanţi ai Parlamentului RM, Guvernului RM, Parlamentului Tinerilor din Republica Moldova, societăţii civile, organizaţiilor de tineret din Moldova, mass-media.

În cadrul forumului republican a fost ales organul de conducere al organizaţiei — Consiliul Republican. Consiliul este alcătuit din 41 de persoane, reprezentanţi ai 21 de raioane. Este un organ de decizie colegial şi nu are preşedinte sau vicepreşedinţi. Consiliul va elabora politicile, strategia şi tactica de activitate a “Gărzii Tinere”, iar deciziile sale vor fi definitive.Consiliul Republican va include şi un Consiliu Coordonator, alcătuit din 9 persoane care vor dirija activitatea a 9 departamente, divizate pe domenii de activitate.

De asemenea în cadrul Congresului a fost aprobat Manifestul civic al organizaţiei prin care s-a declarat poziţia fermă a “Gărzii Tinere” de susţinere civică a programului Partidului Socialiştilor. Totodată, a fost aprobat programul de activitate al organizaţiei pentru următorii 2 ani.

Igor Dodon, deputat în Parlamentul RM a salutat delegaţii Congresului, menţionînd că Moldova are nevoie de o asemenea mişcare de tineret, care doreşte să se implice activ în schimbarea situaţiei social-economice din ţară spre bine, să lupte pentru valorile acestui neam, să modernizeze Moldova şi nu în ultimul rînd să se mîndrească cu calitatea sa de cetăţean al RM. Potrivit dumnealui, noua organizaţie îşi va spune cuvîntul în istoria neamului nostru.

“Garda Tînără” este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, nonprofit, constituită prin libera manifestare a voinţei persoanelor asociate, care are ca scop şi obiective promovarea spiritului social activ al tinerilor, promovarea ideilor, programelor şi proiectelor elaborate de tineri, spiritului de patriotism, apărarea drepturilor şi libertăţilor tineretului etc.

Actualmente organizaţia întruneşte 400 de membri — tineri care au părăsit rîndurile Uniunii Tineretului Comunist din Moldova, precum şi tineri care nu au fost membri ai unei formaţiuni politice din întreaga ţară.

Printre proiectele de perspectivă “Garda Tînără” preconizează lansarea şi implementarea campaniilor de interes major pentru societate cum ar fi: “Promovarea cadrelor tinere pentru modernizarea Moldovei”, “Promovarea modului de viaţă sănătos”, etc.

Sursa: gardatinara.md

Declaraţie de presă a lui Igor Dodon, liderul grupului parlamentar al socialiştilor Poziţia Socialiştilor faţă de Politica fiscal-bugetara pentru a. 2012 a Guvernului Filat