Alegerile parlamentare din 2019 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePSRM

Evenimente ale PSRM la tema “Domeniul socio-cultural”

25 septembrie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai PSRM au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, unde au cerut stoparea repartizării terenurilor funciare în CMC de către liberali şi comunişti, stoparea construcţiei centrului comercial din Piaţa Centrală, a construcţiilor neautorizate dar şi demisia primarului General de Chişinău, Dorin Chirtoacă pentru multiplele acte de corupţie.
24 septembrie 2014 | 
Membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au protestat în faţa Ministerului Agriculturii şi au cerut să fie organizate, în mod de urgenţă, audieri pe marginea BEM şi a situaţiei din sectorul agrar. Protestatarii au scandat: “Moldova fără oligarhi”, “Ajunge să furaţi”, “Hoţii la dubă”.
19 septembrie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o Conferinţă internaţională la Chişinău, cu genericul: “Perspectivele dezvoltării social-economice a Moldovei în contextul provocărilor regionale”.
18 septembrie 2014 | 
Un grup de activişti ai PSRM a organizat o acţiune de protest împotriva declaraţiilor unioniste ale prim-ministrului României, Victor Ponta, care a spus recent că angajamentul său şi apelul adresat românilor este de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României. Participanţii au scandat “Moldova, Moldoveni, Moldovenesc!”, “Moldova — stat independent!”, “Unioniştii peste Prut!”, “Unirea nu va trece!”
17 septembrie 2014 | 
Un grup de membri şi susţinători ai PSRM a protestat în faţa Procuraturii Generale şi a Ministerului Agriculturii, cerînd atragerea la răspundere a demnitarilor din coaliţia de guvernare, implicaţi în mai multe fărădelegi, inclusiv cele legate de Banca de Economii şi Aeroportul din Chişinău. Protestatarii au scandat: “Moldova fără oligarhi!”, “Vinovaţii la răspundere!” etc.
24 august 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un Marş al Memoriei cu ocazia aniversării a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă. De asemenea, socialiştii au organizat şi un concert în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
22 august 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la operaţiunea Iaşi-Chişinău, conferinţa ştiinţifică internaţională cu genericul “Eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă — operaţiunea Iaşi-Chişinău”.
7 august 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon a prezentat cinci soluţii pentru problema producătorilor agricoli.
17 iulie 2014 | 
Deputaţii socialişti Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban împreună cu mai mulţi membri şi susţinători ai PSRM, au depus flori la Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău pentru a ţine un minut de reculegere în memoria victimelor accidentului ce a avut loc pe 15 iulie curent în metroul din Moscova.
16 iulie 2014 | 
Un grup de membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au protestat în faţa Parlamentului împotriva efectelor pe care le produce Acordul de Asociere cu UE şi în susţinerea agricultorilor.
23 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat la Chişinău o conferinţă internaţională cu genericul “Civilizaţia ortodoxă şi lumea modernă”. La lucrările conferinţei au participat reprezentanţi ai Bisericii, politicieni şi experţi din Moldova, Rusia, Ucraina, Belarus, Serbia, Muntenegru, Polonia şi Georgia.
16 iunie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat o Conferinţă internaţională la Chişinău, cu genericul “Republica Moldova şi perspectivele ei integraţioniste: Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană”.
5 iunie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că formaţiunea sa va scoate examenele de bacalaureat din sistemul de învăţămînt şi va reintroduce examenele de admitere în universităţi, aşa cum s-a practicat zeci de ani în sistemul de învăţămînt moldovenesc.
29 mai 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest, în faţa Primăriei mun. Chişinău, cu genericul “Fapte reale ce confirmă înţelegerile la care au convenit consilierii municipali împotriva orăşenilor”.
28 mai 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest împotriva devalorizării valutei naţionale, creşterii preţurilor, politicilor anti-sociale promovate de Guvern. Protestatarii au scandat: “Opriţi creşterea preţurilor!”, “Drăguţanu, demisia!”
27 mai 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSRM, Igor Dodon, a solicitat Parlamentului să anuleze recensământul din acest an şi să demită responsabilii de organizarea acestuia.
9 mai 2014 | 
Conducerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu simpatizanţii partidului şi veterani ai celui de-al doilea război mondial s-au adunat în faţa Academiei de Ştiinţe a Moldovei de unde au mers în marş spre Complexul Memorial “Eternitate” şi au depus flori în memoria ostaşilor căzuţi pe cîmpul de luptă.
6 mai 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a anunţat activităţile pe care le va organiza cu prilejul Zilei Victoriei. Astfel, socialiştii vor organiza un Marş al memoriei la Chişinău, vor salubriza mai multe cimitire militare, vor distribui 250000 de panglici “Sf. Gheorghe” în întreaga ţară, precum şi vor instala steluţe simbolice pe blocurile şi casele unde locuiesc veteranii războiului etc.
1 mai 2014 | 
Cu prilejul Zilei internaţionale a solidarităţii oamenilor muncii, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat la Chişinău un Marş cu genericul “Pentru Moldova în Uniunea Vamală”.
16 aprilie 2014 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organiza un flashmob cu genericul “Miniştrii pică BAC-ul”. În cadrul acţiunii tinerii au scandat: “Dacă ne presaţi pe noi, vrem Guvernul la gunoi!”, “Începeţi reformele de la voi!”, “Puneţi pe miniştri să de-a BAC-ul!”.
14 aprilie 2014 | 
Mai mulţi activişti şi simpatizanţi din cadrul PSRM, au organizat un miting în faţa Primăriei mun. Chişinău cu solicitarea ca sărbătoarea de 9 mai — Ziua Victoriei, să fie din nou marcată în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Socialiştii au scandat: “Fascismul nu va trece!”, “9 MAI — Ziua Europei în Coloniţa!”, “Ţinem minte, ne mîndrim!” etc.
9 aprilie 2014 | 
Un grup de activişti şi susţinători din cadrul Partidului Socialiştilor au protestat în faţa Ministerului Agriculturii împotriva politicilor promovate de actuala guvernare în domeniul sistemului medical. Protestatarii s-au arătat indignaţi de majorarea continuă a preţurilor la medicamente, de majorarea cu circa 15% a poliţei medicale, de calitatea proastă a serviciilor medicale oferite cetăţenilor în spitale.
8 aprilie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Ion Ceban şi juristul Vasile Bolea au declarat că pe data de 27 februarie curent, prin votul consilierilor comunişti şi liberali din CMC a fost adoptată o decizie prin care se planifică lichidarea spitalului nr. 4 şi a maternităţii municipale nr. 2 din Chişinău, drept argument de bază fiind indicat că instituţiile respective sînt nerentabile.
7 aprilie 2014 | 
Un grup de activişti şi simpatizanţi din cadrul Partidului Socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, în legătură cu starea ecologică deplorabilă din capitală. Protestatarii au scandat: “Vrem oraş verde!”, “Demisia Chirtoacă”! etc.
27 martie 2014 | 
Partidul Socialiştilor au repartizat deputaţilor cărţi “Istoria Moldovei”, steguleţe şi foi volante cu inscripţia “Iubesc Moldova”. Acţiunea în cauză face parte din campaniile PSRM “Iubesc Moldova” şi “Moldova, Moldoveni, Moldovenesc”, care au drept scop promovarea istoriei, tradiţiilor şi identităţii moldoveneşti.
26 martie 2014 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”, a organizat un protest în faţa Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde a avut loc şedinţa comisiilor parlamentare, prin care a propus autorităţilor să preia experienţa Europei de achitare a pensiilor. Tinerii au scandat: “Solicităm majorarea pensiilor!”, “Bătrânilor — un trai decent!”, “Nu genocidului!”, “Jos Buliga!”.
17 martie 2014
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat o acţiune de protest în cadrul căreia a solicitat Academiei de Ştiinţe şi autorităţilor Republicii să nu demonteze monumentul dedicat eliberării Moldovei de ocupanţii germano-fascişti, instalat în centrul Chişinăului. Protestatarii au aprins lumînări, aşezîndu-le sub formă de stea, şi au depus flori la monument.
16 martie 2014 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” au organizat un flash-mob în cadrul căruia au cerut Academiei de Ştiinţe şi autorităţilor să nu demonteze monumentul dedicat eliberării Moldovei de ocupanţii germano-fascişti, instalat în centrul Chişinăului.
14 martie 2014 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat un flash-mob în faţa clădirii Parlamentului cu tema “Cadouri pentru deputaţi”.
25 februarie 2014 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea sa lansează o campanie naţională de promovare a identităţii moldoveneşti. Potrivit lui, campania va avea două componente: informarea cetăţenilor în ajunul recensămîntului şi promovarea “Istoriei Moldovei” în diferite instituţii.
18 februarie 2014 | 
Un grup de tineri ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au plantat flori în gropile de pe străzile capitalei pentru a atenţiona asupra calităţii proaste a drumurilor din Chişinău. Tinerii au criticat dur modul în care primarul de Chişinău gestionează milioane de lei destinaţi construcţiei şi reparaţiei drumurilor.
29 ianuarie 2014 | 
Partidul Socialiştilor a organizat o acţiune de protest faţă de fluctuaţia pe piaţa valutară din Republica Moldova şi deprecierea leului. Socialiştii au îndemnat conducerea Băncii Naţionale a Moldovei "urgent să se implice cu scopul de a stabiliza situaţia de pe piaţa valutară, combaterea manipulărilor efectuate în favoarea intereselor unor persoane sau grupuri de persoane şi în defavoarea populaţiei.
17 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul socialist, Ion Ceban impreuna cu juriştii PSRM au acuzat Primăria mun. Chişinău şi Curtea de Apel de complicitate în cazul unor acte de corupţie, ultimul dintre care vizează construcţia unui bloc administrativ nou pentru Curtea de Apel Chişinău pe strada Teilor nr. 4 din capitală dar şi alte ilegalităţi. Potrivit lui Ion Ceban, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a făcut promisiuni în gol şi a făcut tot posibilul ca aceste construcţii să nu fie stopate.
5 decembrie 2013 | 
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Moldova, au îndemnat în cadrul unei acţiuni de protest lîngă Curtea Constituţională, să nu modifice denumirea limbii de stat din moldovenească în română. Protestatarii au scandat “Moldova! Moldovei! Moldovenească!”, “Nu modificaţi Constituţia!”, “Protejaţi Constituţia!”.
4 decembrie 2013 | 
Membrii PSRM, alături de mai mulţi susţinători socialişti au organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Agriculturii, în cadrul căreia s-au pronunţat împotriva politicilor antisociale promovate de actuala guvernare în proiectul Bugetului de stat pentru anul 2014 şi au cerut deputaţilor modificarea acestor documente. Socialiştii au scandat lozinci: “Medicină pentru toţi!”, “Nu bugetului antisocial!”, “Stop majorării preţurilor în medicină!”.
3 decembrie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon şi deputatul socialist Zinaida Greceanîi au criticat dur proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014 pentru faptul că nu creează condiţii pentru agenţii economici autohtoni şi depinde prea mult de granturile şi creditele externe. “Povara fiscală în RM este deja cea mai mare printre ţările din regiune şi CSI, deşi economia nu a finalizat etapa tranziţie”, a menţionat Dodon.
2 decembrie 2013 | 
Partidul Socialiştilor a organizat un protest în faţa Primăriei mun. Chişinău, la care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de buget şi alte decizii de pe ordinea de zi a Consiliului Municipal. Protestatarii au cerut să fie anulate toate deciziile privind arenda terenurilor şi penalizarea persoanelor care au comis încălcări financiare. Protestatarii au scandat: “Nu bugetul antisocial!”, “Stop construcţii ilegale!”, “Întoarceţi pămînturile oraşului!” şi “Afară Chirtoacă!”.
31 octombrie 2013
Campania socială “Moldova are nevoie de Altceva!”, iniţiată de PSRM, a fost lansată în trei raioane ale ţării: Bălţi, Căuşeni şi Basarabeasca. “Cetăţenii nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova în ultimii ani. Haosul, sărăcia, corupţia, banditismul şi dispariţia satelor nu este ceea ce vor cetăţenii. Oamenii vor Altceva, ei vor ordine, bunăstare, pace şi încredere în ziua de mâine”, a declarat liderul socialiştilor Igor Dodon.
29 octombrie 2013 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că acţiunea din 3 noiembrie curent reprezintă o tentativă a guvernării de a simula susţinerea vectorului integrării europene de către populaţie. “Ceea ce se va întîmpla pe 3 noiembrie va fi o farsă organizată cu cheltuieli de milioane şi cu metode dictatoriale. Ştiu numeroase exemple concrete cînd pedagogii din şcoli sunt forţaţi de administraţie să participe la acest miting”, a spus Dodon.
9 octombrie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a declarat că preţul mult prea ridicat al euro este rezultatul unui complot între bănci şi conducerea BNM. “Pe parcursul ultimilor luni Banca Naţională a intervenit masiv în piaţa valutară cumpărînd valută, ceea ce a condus la creşterea cererii pe piaţa valutară şi la majorarea cursului de schimb la cele mai importante valute străine. Acest lucru nu putea fi întîmplător, este vizibilă o schemă clară de majorare intenţionată a preţului pentru euro în Moldova”, a spus deputatul.
28 iunie 2013 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor, Garda Tînără, a organizat o acţiune de protest în faţa Palatului Republicii, cerînd demisia actualului ministru al educaţiei, Maia Sandu. Activiştii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de politica promovată de Ministerul Educaţiei în sistemul de învăţămînt. “Suntem nemulţumiţi de faptul că în acest an pentru camerele de luat vederi s-a cheltuit 7,3 mil. lei în locul celor 3 promise. Doamna Sandu! Ministerul Educaţiei trebuie să fie condus de un ministru tehnocrat, dar nu de un economist de specialitate, cum sunteţi Dvs.!”, a declarat activistul Nichita Ţurcan. Protestatarii au scandat lozinci precum: “Nu terorii asupra copiilor!”, “Sandu — demisie!”.
21 iunie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a prezentat a doua ediţie a “Cărţii memoriei”, cu ocazia zilei de 22 iunie. Coordonatorul proiectului, Marina Radvan, a spus că “Cartea Memoriei” reprezintă o culegere de istorii, povestite de martorii oculari ai grozăviilor războiului din parioada anilor 1941–1945. “Graţie unor asemenea proiecte, precum este proiectul nostru, tinerii de astăzi, şi cel mai important, cei de mîine vor păstra memoria despre cei care le-au dăruit un viitor luminos şi un cer senin”, — a menţionat Radvan. În finalul conferinţei tinerii gardişti au dat asigurări că activitatea lor nu se va încheia aici, şi proiectele vor avea o contiunare.
1 mai 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un Marş al Unităţii şi Demnităţii Sociale, eveniment la care au participat reprezenţanţii PSRM din întreaga republică. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că în continuare, socialiştii pledează pentru organizarea unui referendum cu privire la demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al capitalei pentru că “el a adus Chişinăul la o situaţie catastrofală”. Socialiştii au anunţat că la funcţiile de conducere în stat trebuie promovaţi tinerii — nu prin declaraţii, ci prin fapte. Aceasta va fi prioritatea numărul unu a PSRM la toate scrutinile electorale din viitor.
28 martie 2013
Organizaţia “Garda Tînără” a organizat la Bălţi o acţiune de protest pe marginea deciziei Consiliului municipal Bălţi cu privire la majorarea costului călătoriei în transportul public. “Este un adervărat jaf! Părinţii noştri, bunicile, buneii nu mai sunt capabili să achite facturile. Ce se întîmplă cu infrasctructura noastră, uitaţi-vă la starea drumurilor? Anual se alocă zeci de milioane pentru reparaţia drumurilor”, a declarat indignat un manifestant. Acţiune de protest a fost desfăşurată în paralel cu şedinţa consiliului municipal.
21 martie 2013
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor a organizat o acţiune de protest în cadrul căreia a împărţit deputaţilor broşuri şi le-au cerut să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului proiectul de lege elaborat de PSRM cu privire la majorarea pensiilor. Liderul socialiştilor, unul din autorii proiectului, Igor Dodon a spus că “pensiile trebuie să fie majorate în două etape cu 20%”.
19 martie 2013
Mai mulţi membri ai Partidului Socialiştilor împreună cu un grup de susţinători au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne împotriva creşterii criminalităţii şi banditismului în Moldova, generate de promovarea unor reforme sterile şi periculoase de către actuala guvernare. Socialiştii au scandat lozinci “Vrem ordine în ţară” “Nu distrugeţi poliţia”, “Stop criminalităţii”, “Stop reformelor sterile din cadrul MAI”.
15 martie 2013
Membrii Partidului Socialiştilor împreună cu un grup de susţinători au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei Chişinău împotriva demolării monumentelor istorice şi de arhitectură, precum şi a construcţiilor neautorizate. “Dacă Chirtoacă rămîne încă doi ani la cîrma Primăriei, patrimoniul cultural-istoric al capitalei riscă să dispară”, a afirmat Vlad Batrîncea, membru al executivului PSRM, îndemnînd chişinăuienii să participe activ la referendumul pentru revocarea primarului general.
8 februarie 2013
Mai mulţi activişti din “Garda tînără” a socialiştilor au organizat o acţiune de protest în faţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Socialiştii au solicitat conducerii ANRE să ia atitudine faţă de scumpirile în lanţ a carburanţilor care se produc în ultimele săptămîni. “Guvernanţii vor să compenseze deficitul financiar din contul majorării accizelor şi a impozitelor, însă efectul advers al acestei politici este majorarea preţurilor la aproape toate produsele”, au declarat socialiştii.
11 decembrie 2012
Organizaţia de tineret “Garda Tînără” a Partidului Socialiştilor a organizat o acţiune de protest la Chişinău, cerînd demiterea ministrului Tineretului şi Sportului, Ion Ceban. Tinerii au purtat drapele ale organizaţiei, pancarte cu lozinci, şi au scandat “AIE a minţit tinerii”, “Promisiuni false ale unui Guvern fals”, etc. Activistul Valeri Gagauz a opinat că AIE le-a făcut tinerilor multe promisiuni, dar venind la guvernare le-a uitat pe toate imediat, de aceea gardiştii au venit să ceară demiterea ministrului tineretului, care “nu a făcut nimic pentru tineri”.
4 decembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Socialiştilor a prezentat un set de soluţii alternative de dezvoltare social-economică pentru Republica Moldova. Printre soluţii, socialiştii propun federalizarea ţării şi împiedicarea activităţii partidelor care duc la pierderea statalităţii. O altă soluţie prevede ca prejudiciile economice cauzate de deciziile unor judecători să fie achitate de către judecătorii vinovaţi, iar deputaţii, miniştrii şi viceminiştrii, care nu prezintă declaraţiile pe venit, să nu mai poată candida în viitor.
25 octombrie 2012 | 
Membrii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, precum şi activiştii aripei de tineret a formaţiunii “Garda Tînără” au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei mun. Chişinău. Acţiunea a fost îndreptată împotriva demolării monumentelor de istorie şi arhitectură, a construcţiilor ilegale, şi în special împotriva distrugerii parcului din scuarul centrului de afaceri Kentford. Manifestanţii aveau pancarte cu inscripţia “Opriţi distrugerea Chişinăului”.
18 septembrie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, membrul comitetului Executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Bătrîncea, a declarat că în şedinţa CMC din 17 septembrie, la propunerea socialiştilor a fost redenumită strada Alexandru Ioan Cuza în Belski. “Partidul Socialiştilor nu vine cu anumite condiţionări. Noi nu am condiţionat proiectul de negociere. Noi am spus, dacă susţineţi proiectele noastre noi le susţinem pe ale voastre”, a spus Bătrîncea. Totodată, membrul socialiştilor a menţionat că primarul general, Dorin Chirtoacă minte atunci cînd spune că strada Cuza Vodă din capitală nu a fost redenumită. “El ştie bine care este adevărul. Singur a participat la asta”, a specificat Vlad Bătrîncea.
4 septembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor, Igor Dodon a declarat că formaţiunea sa a pregătit un plan de acţiuni cu privire la marşul unioniştilor anunţat pentru 16 septembrie. Planul constă din trei componente: blocarea marşului la nivel de Consiliu Municipal Chişinău, anihilarea manifestaţiilor unioniste la nivel de modificări ale legislaţiei, promovarea unui mesaj patriotic, alternativ unionismului şi pe 15–16 septembrie socialiştii vor promova în Chişinău mesajul “Iubesc Moldova”.
5 august 2012
La Bălţi, aripa tînără a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără” a organizat mai multe acţiuni de protest, alături de cîteva organizaţii de tineret din Republica Moldova distribuind mii de steguleţe “Iubesc Moldova”, scandînd “Moldova, Moldoveni, Moldovenesc” şi alte lozinci patriotice. De asemenea, grupul s-a alăturat de alte forţe patriotice şi sute de bălţeni simpli pentru a-şi exprima poziţia civică împotriva fenomenului unionismului, care au barat calea activiştilor români şi adepţilor unirii cu România.
2 august 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii organizaţiei de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tînără”, împreună cu organizaţia de tineret “Ileri” din Găgăuzia şi Asociaţia tineretului ucrainean din Moldova, au anunţat că vor organiza pe data de 5 august la Bălţi, în cadrul campaniei “Iubesc Moldova”, acţiuni cu tematică patriotică şi vor distribui mii de steguleţe cu inscripţia “Iubesc Moldova”.
22 iunie 2012 | 
Aripa tînără a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova “Garda Tînără” a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost făcut bilanţul acţiunilor prilejuite Zilei Victoriei, precum şi prezentării “Cărţii memoriei” şi filmului documentar “Cei 9 veterani”. “Graţie unor astfel de proiecte, precum este proiectul nostru, tinerii de astăzi şi, important, cei de mîine îi vor ţine minte pe cei care le-au dăruit viitorul luminos şi un cer senin deasupra capului”, a declarat unul dintre tinerii activişti.
13 iunie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon a declarat că Guvernul şi-a asumat angajamente faţă de FMI a căror realizare poate avea consecinţe economice şi sociale grave, guvernarea este incapabilă să asigure promovarea politicii economice cuvenite şi să organizeze gestionarea eficientă a încasărilor bugetare. Preşedintele PSRM a spus că s-ar putea să existe şi alte angajamente dubioase ale Alianţei pentru Integrare Europeană de guvernământ, despre care publicul larg nu cunoaşte deocamdată nimic.
7 iunie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul socialiştilor Igor Dodon i-a acuzat pe comunişti şi pe democraţi de indiferenţă faţă de introducerea în şcoli a “istoriei românilor”. Moţiunea socialiştilor de demitere a ministrului educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, nu a fost sprijinită nici de PCRM, nici de PD. În legătură cu această situaţie, Igor Dodon i-a acuzat de indiferenţă ideologică şi identitară pe colegii săi din Parlament. Potrivit socialiştilor, în şcolile din Republica Moldova trebuie să fie predată nu “Istoria românilor”, ci “Istoria Moldovei”, istoria acestei ţări, aşa cum se obişnuieşte în alte ţări europene.
5 iunie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele socialiştilor Igor Dodon împreună cu consilierii municipali Elena Danu şi Piotr Donţov au vorbit despre situaţia dificilă în domeniul transportului public din municipiul Chişinău. Socialiştii au lansat şi cîteva soluţii de redresare a situaţiei printre care: schimbarea începînd cu data de 01.01.2013 a structurii parcului care deserveşte persoanele în raza municipiului în raport de 50% microbuze şi 50% autobuze cu capacitate mare şi foarte mare şi înăsprirea condiţiilor şi cerinţelor faţă de şefii microbuzelor şi autobuselor.
14 mai 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, aripa tînără a Partidului Socialiştilor, “Garda Tînără”, a prezentat un sondaj potrivit căruia 73.2% dintre moldovenii chestionaţi vor ca în şcolile din ţară să fie predată disciplina “Istoria Moldovei”. Totodată, reprezentanţii socialiştilor au menţionat că datele sondajului vor fi prezentate la Ministerul Educaţiei, pentru a fi anulată decizia anterioară a instituţiei, conform căreia, din septembrie 2012, elevii vor învăţa din nou “Istoria românilor”. În caz că acest lucru nu se va întâmpla, tinerii au declarat că vor cere demisia ministrului Educaţiei. Sondajul a fost realizat în nouă raioane ale ţării şi au participat 1750 de respondenţi.
1 mai 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un Marş al Solidarităţii sociale în oraşul Orhei, eveniment la care au participat cca 2000 de membri şi simpatizanţi ai PSRM. În cuvîntul său de salut, Igor Dodon a menţionat că “1 Mai a devenit sărbătoare datorită manifestaţiilor socialiştilor, acum o sută şi ceva de ani, în America, apoi în Europa. Deci aceasta este cu atît mai mult o sărbătoare apropiată nouă, Partidului Socialiştilor”. Liderul socialiştilor şi-a exprimat regretul că astăzi progresul este mai curând un miraj, o ficţiune pentru Moldova şi că au trecut acele vremuri cînd Moldova era numită drept livadă înfloritoare.
27 aprilie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, aripa tînără a socialiştilor “Garda Tînără” împreună cu mişcarea de tineret “ILERI” şi Guvernul Tinerilor a organizat o conferinţă de presă cu tema “Acţiuni dedicate marcării zilei de 9 mai”. Potrivit reprezentanţilor, începînd cu ziua de 27 aprilie, pe teritoriul întregii Republici, “Garda Tînără” lansează campania “Panglica Sf. Gheorghe” în cadrul căreia, în toate oraşele şi centrele raionale, tinerii vor distribui gratis astfel de panglici. Campania se desfăşoară în fiecare an cu ocazia aniversării victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
29 martie 2012 | 
În cadrul unui briefing de presă, deputatul Igor Dodon a anunţat că a înregistrat un proiect de lege pentru a fi discutat în Parlament, care prevede interzicerea acţiunilor şi manifestărilor unioniste în societate. “Astfel de acţiuni precum Marşul Unirii din 25 martie sunt ilegale. Din acest motiv propunem amendarea a patru acte normative: privind partidele politice, administraţia locală, întruniri şi organizaţii obşteşti. Cred că fracţiunile parlamentare ar trebui să susţină iniţiativa noastră, pentru că se declară stataliste”, a opinat deputatul.
28 martie 2012 | 
Liderul socialiştilor, Igor Dodon a prezentat într-o conferinţă de presă soluţii de redresare a situaţiei în agricultură. Potrivit lui, pentru a susţine creşterea durabilă a sectorului agricol şi industriei prelucrătoare, se propune de a promova un şir de modificări în legislţie care au ca scop diminuarea presiunii fiscale asupra contribuabililor din sectorul agrar, majorarea Fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli şi extinderea direcţiilor subvenţionate de stat. El a promis că formaţiunea sa va intervene cu soluţii concrete pentru redresarea economică a ţării.
2 martie 2012 | 
Organizaţia de tineret a Partidului Socialiştilor “Garda Tânără” au declarat într-o conferinţă de presă că nu au putut rămâne indiferenţi faţă de distrugerea spitalului clinic municipal Nr. 4 din Chişinău de aceea au organizat acţiuni de protest, iar astăzi constată unele rezultate positive. “Noi, Mişcarea «Garda Tânără», ne rezervăm dreptul să urmărim în continuare cum evoluează lucrurile în spitalul clinic nr.4. În cazul în care vor avea loc încălcări, vom depune eforturi pentru înlăturarea acestora”, a declarat Serghei Doina, membru al organizaţiei de tineret a PSRM.
20 mai 2010
Preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”, Veronica Abramciuc, a criticat vehement la o conferinţă de presă ţinută la Agenţia “Info-Prim Neo”, intenţiile guvernării de a “ataca copiii şi drepturile lor la studii” afirmînd că proiectul Codului educaţiei nu poate fi acceptat în redacţia propusă de autori. “Proiectul Codului educaţiei demonstrează intenţia liberalilor de a înapoia populaţia”, a subliniat Abramciuc. Potrivit ei, Partidul Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” consideră că acest document, în redacţia actuală, are scopul să dezavantajeze sistemul de învăţământ şi să demită din funcţii unii director de şcoli pentru a prelua puterea în teritoriu. De asemenea, secretarul Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”, Valentin Krîlov, s-a referit la drepturile minorităţilor la propria identitate şi la dreptul de a studia în limba maternă. El s-a arătat indignat că în noul Cod al educaţiei se specifică organizarea studiilor pentru reprezentanţii altor etnii dacă permit circumstanţele, lucru care, în viziunea lui Krîlov, este ilegal.

Arhiva

2016 [10]
2015 [1]
2014 [81]
2013 [49]
2012 [57]
2011 [9]
2010 [3]
2009 [9]
2003 [1]
2002 [2]
Alegeri [48]
Domeniul socio-cultural