Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii cer demiterea Guvernului Leancă şi a Guvernatorului Băncii Naţionale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 28 mai 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, activiştii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest împotriva devalorizării valutei naţionale, creşterii preţurilor, politicilor anti-sociale promovate de Guvern. Protestatarii şi-au exprimat indignarea faţă de acţiunile guvernului care conduc la sărăcirea continuă a populaţiei şi la îmbogăţirea “hoţilor” de la conducerea ţării.

“Cînd aţi fost candidaţi la funcţia de deputat aţi promis salarii de 500 euro, pensii de 250 euro, burse de peste 100 euro, tinerilor mame indemnizaţii de 10000 lei etc. Unde sînt aceste promisiuni? Oamenii nu primesc salarii în euro ci în lei, iar leul scade pe zi ce trece. Hoţii de la guvernare conştient fac acest lucru pentru a acumula bani la buget ca să achite aceste salarii mizere”, a menţionat Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM, adăugînd că dacă mai înainte socialiştii insistau doar pe demiterea lui Drăguţanu, astăzi se insistă pe demiterea întregului guvern Leancă.

Socialiştii au atenţionat guvernarea că în ultimii ani au fost reduse la minimum toate programele de susţinere a persoanelor nevoiaşe, sute de mii de oameni, beneficiari ai compensaţiilor nominative, au rămas fără ele. Majoritatea populaţiei nu are cu ce să achite serviciile comunale, nu are pe ce să cumpere produse de prima necesitate, degradează vertiginos, iar pe de altă parte, puterea nu întreprinde nimic pentru a le uşura existenţa.

Protestatarii au amintit că socialiştii deja de un an atenţionează guvernarea despre pericolul pe care îl poartă jocurile pe piaţa valutară, dar conducerea nu ia atitudine. Astăzi, aceste prognoze s-au materializat în creşterea preţurilor la carburanţi, medicamente, produse de prima necesitate, tarife.

În aceste condiţii socialiştii au cerut demisia Guvernului Leancă, demisia Guvernatorului Dorin Drăguţanu, stoparea creşterii preţurilor şi încetarea genocidului populaţiei.

Sursa: socialistii.md

Poporul trebuie să decidă prin REFERENDUM încotro merge ţara Declaraţia platformei socialiste “Patria-Rodina” despre starea lucrurilor în PSRM în ajunul viitoarelor alegeri parlamentare