Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Soluţii de la socialişti privind redresarea situaţiei în transportul public

|versiune pentru tipar||
PSRM / 5 iunie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În legătură cu situaţia dificilă în domeniul transportului public din municipiul Chişinău, Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Moldova împreună cu consilierii municipali Elena Danu şi Piotr Donţov, precum şi cu Oleg Lipschii, membru al comitetului executiv al PSRM, au susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia au lansat soluţii de redresare a situaţiei.

În cadrul conferinţei Igor Dodon a menţionat că situaţia creată în transportul public e cauzată de lipsa de responsabilitate şi de incopmpetenţă în gestionarea domeniului dat din partea autorităţilor centrale şi locale, în special a celor din mun. Chişinău.

Pentru rezolvarea problemelor existente socialiştii au înaintat mai multe soluţii, printre care:

Schimbarea începînd cu data de 01.01.2013 a structurii parcului care deserveşte persoanele în raza municipiului în raport de 50% microbuze şi 50% autobuze cu capacitate mare şi foarte mare. Aceasta ar avea impact pozitiv pentru:

Darea în folosire agenţilor economici a rutelor deservite pe termen de 5–7 ani.

Înăsprirea condiţiilor şi cerinţelor faţă de şefii microbuselor şi autobuselor, în special vizavi de vehicolele vechi din municipiul Chişinău, precum şi majorarea vechimei în muncă în domeniul respectiv de la 3 la 5 ani.

Totodată, Igor Dodon a subliniat că la următoarea şedinţă a Consiliului municipal, Grupul socialiştilor nu va vota pentru majorarea taxei pentru călătoria cu microbuzele. În opinia liderului PSRM pentru o eventuală majorare sînt necesare calcule argumentate. “În situaţia сînd salariile şi pensiile nu sînt majorate, numărul persoanelor neîncadrate în cîmpul muncii creşte şi sînt premize pentru micşorarea preţului la carburanţi, cum poate fi vorba de majorări de taxe şi tarife?”, a specificat Igor Dodon.

Sursa: socialistii.md

Concurs “Domnişoara — Primăvară” în Bălţi Socialiştii au marcat solemn ziua de naştere a marelui poet rus