Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au protestat împotriva dezastrului din sistemul medical, organizat de autorităţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 aprilie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, şi susţinători ai PSRM au venit în faţa Ministerului Agriculturii pentru a-şi exprima dezacordul cu politicile promovate de actuala guvernare în domeniul sistemului medical.

Protestatarii s-au arătat indignaţi de majorarea continuă a preţurilor la medicamente, de majorarea cu circa 15% a poliţei medicale, de calitatea proastă a serviciilor medicale oferite cetăţenilor în spitale. Socialiştii au cerut anularea reformelor care duc la închiderea spitalelor şi a întreprinderilor medicale.

Totodată, în contextul sporirii calităţii serviciilor medicale, socialiştii au cerut majorarea salariilor pentru cadrele medicale.

În altă ordine de idei socialiştii şi-au exprimat indignarea faţă de înstrăinarea unicei întreprinderi farmaceutice cu capital de stat “FARMACO”. “Cerem devăluirea numelor proprietarilor noi ai «Farmaco», dar, probabil, acestea vor rîmăne necunoscute ca şi în cazurile BEM, Aeroportul Internaţional Chişinău etc.”, a menţionat Stas Vartanean, membru PSRM, adăugînd că socialiştii se vor adresa pe acest caz în instanţele de judecată şi vor cere contestarea deciziilor de înstrăinare a “Farmaco”.

Protestatarii au scandat: “Opriţi creşterea preţurilor”, “Hoţilor, întoarceţi FARMACO!”, “Nu închideţi spitale!” etc.

Sursa: socialistii.md

Scheme corupte de deposedare a municipiului de terenuri şi proprietăţi Socialiştii au protestat împotriva fărădelegilor legate de Termocom şi Piaţa Centrala