Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au protestat împotriva fărădelegilor legate de Termocom şi Piaţa Centrala

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 aprilie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, susţinători ai PSRM, precum şi lucrărtori din Piaţa Centrală au venit în faţa Primăriei Municipiului Chişinău pentru a-şi exprima indignarea faţă de acţiunile municipalităţii de lichidare a întreprinderii municipale TERMOCOM şi a mai multe locuri de muncă din Piaţa Centrală.

Vasile Bolea, jurist PSRM a menţionat că problema Pieţei Centrale a început în anul trecut cînd comercianţilor nu li s-au prelungit contractele de muncă, cu scopul de ai concedia, iar pe locul tarabelor acestora s-a anunţat construcţia unui Centru Comercial. În cazul acesta, în urma unor înţelegeri dubioase, municipalitatea rămîne fără de terenuri în centru capitalei, iar circa 1500 de oameni — fără locuri de muncă.

Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM a anunţat că la şedinţa consiliului municipal de astăzi, consilierii socialişti vor solicita includerea în regim de urgenţă a chestiunii privind Piaţa Centrală, vor solicita suspendarea autorizaţiei de construcţie a Centrului Comercial şi organizarea audierilor publice cu participarea experţilor şi a reprezentanţilor Pieţei Centrale pe problema dată.

În altă ordine de idei protestatarii au criticat dur decizia municipalităţii de lichidare a întreprinderii municipale “Termocom”, decizie, în urma căreia municipiul a fost prădat de 37 ha de terenuri şi clădiri, precum şi urmează să fie majorate tarifele cu pînă la 70 la sută. Socialiştii insistă asupra anulării acestei decizii ilegale.

Protestatarii au scandat: “Vrem să muncim acasă!”, “Hoţilor, întoarceţi Termocomul!”, “Nu ne alungaţi din ţară!” etc.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au protestat împotriva dezastrului din sistemul medical, organizat de autorităţi Deputaţii socialişti se refuză de prima de Paşte în folosul a trei familii nevoiaşe