Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Scheme corupte de deposedare a municipiului de terenuri şi proprietăţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 aprilie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Ion Ceban, deputat în Parlamentul RM, membru PSRM împreună cu Vasile Bolea, jurist PSRM au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au demosntrat faptul că consilierii municipali comunişti împreună cu cei liberali au pus la cale o schemă de deposedare a municipiului de terenuri şi proprietăţi.

Potrivit lor, pe data de 27 februarie curent, prin votul consilierilor comunişti şi liberali a fost primită o decizie prin care se planifică lichidarea spitalului nr.4 şi a maternităţii municipale nr.2 din Chişinău, drept argument de bază fiind indicat că instituţiile respective sînt nerentabile.

Potrivit lui Ion Ceban, pe lîngă faptul că declaraţia privind nerentabilitatea instituţiilor date este absurdă, acest lucru mai dovedeşte că Partidul Comuniştilor împreună cu cel Liberal pun la cale o schemă frauduloasă de deposedare a municipalităţii de terenuri şi proprietăţi la preţuri derizorii. Este vorba despre acapararea ilegală a imobilelor şi a circa 1,18 ha de terenuri din cadrul maternităţii nr.2, precum şi clădirile şi circa 2 ha de terenuri a spitalului nr.4. În schemă sînt implicaţi: din partea Partidului Liberal — primarul Dorin Chirtoacă, fără acordul căruia este imposibil de a realiza această afacere, şeful direcţiei sănătate Mihai Moldovanu, care este coordonator de strategie, şefa maternităţii — Tatiana Gutium (ex-consilier liberal) şi consilierul liberal — Iurie Dîrda, care este şi preşedintele companiei “Dansicons”, în posesia căruia au trecut deja circa 40 ari de teren ai maternităţii nr.2 şi care a demarat deja lucrările de defrişare a copacilor ce se află în parcul de pe teritoriul spitalului pentru construcţiile ulterioare. De menţionat că un ha de teren în centrul Chişinăului costă mai mult de 60000 euro.

Vasile Bolea, juristul PSRM a specificat că, Partidul Comuniştilor figurează în schema legată de spitalul nr.4 care trece în componenţa spitalului “Sfîntul Arhanghel Mihail” cu tot cu terenuri (circa 2 ha) şi imobile. Iar preşedinte al consiliului de administrare a spitalului “Sfîntul Arhanghel Mihail”, este consilierul comunist Boris Golovin, pentru care în incinta spitalului “Sfîntul Arhanghel Mihail” va fi creat Centrul Municipal de Diabetologie. Or, este bine cunoscut faptul că Boris Golovin este specialist de talie republicană în diabetologie, precum şi preşedintele unei asociaţii obşteşti în domeniu — “Prodeab”.

În vederea contracarării abuzurilor din partea consilierilor liberali şi comunişti, socialiştii vor merge alături de colectivele spitalelor în toate instanţele de judecată vor sesiza organele de drept şi vor iniţia proteste pentru a anula respectivele decizii ale consiliului municipal, care au fost aprobate cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

Anterior, municipalitatea a fost deposedată de zeci de hectare de terenuri, prin voturile consilierilor liberali şi comunişti. Spre exemplu la şedinţa consiliului din 5 septembrie 2013 au fost partajate 30 ha de terenuri municipale, şi pe data de 10 octombrie — circa 17 ha de terenuri.

Sursa: socialistii.md

În toate raioanele ţării socialiştii au instalat corturi informative în vederea colectării de semnături în favoarea Uniunii Vamale Socialiştii au protestat împotriva dezastrului din sistemul medical, organizat de autorităţi