Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Reformele din cadrul MAI conduc la creşterea criminalităţii în Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 19 martie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi membri ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova împreună cu un grup de susţinători au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne împotriva creşterii criminalităţii şi banditismului în Moldova, generate de promovarea unor reforme sterile şi periculoase de către actuala guvernare.

Protestatarii au menţionat că actuala reformă a poliţiei prevede demitalizarea organelor de poliţie, lichidarea unor direcţii importante din cadrul MAI, concedieri în masă a colaboratorilor cu experienţă, epurări pe criterii politice a profesioniştilor, reducerea salariilor şi garanţiilor sociale ale poliţiştoilor, ceea ce va conduce la imposibilitatea organelor de poliţie de a face faţă creşterii criminalităţii şi problemelor existente în domeniu. Potrivit lor, situaţia deja este extrem de alarmantă, ajungînd la limita răbdării cetăţenilor.

“Reformele populiste şi sterile a domnului Recean deja au dus la creşterea crimelor şi infracţiunilor grave şi extrem de grave cu 40% în mediu, criminalitatea şi-a găsit domiciliu în Republica Moldova, oamenilor le este frică să iasă din case din cauza numărului în creşetre a banditismului şi crimelor, ce au loc chiar în centrul capitalei în plină zi. Oamenii nu se simt protejaţi în condiţiile actuale de haos şi bardac”, a subliniat Vlad Batrîncea, membru al comitetului executiv al PSRM.

Socialiştii au scandat lozinci “Vrem ordine în ţară” “Nu distrugeţi poliţia”, “Stop criminalităţii”, “Stop reformelor sterile din cadrul MAI”.

Sursa: socialistii.md

Tîrgul faptelor bune! Socialiştii insistă asupra adoptării urgente a proiectelor de majorare a pensiilor