Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Garda Tînără a oganizat o acţiune de protest impotriva distrugeri căpitalei

|versiune pentru tipar||
PSRM / 25 octombrie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

25 octombrie în faţa Primăriei municipiului Chşinău, “Garda Tînără”, aripa tînără a PSRM a oganizat o acţiune de protest impotriva distrugeri căpitalei. Pentru construcţia bisericii în faţa complexului “Kenford”, primăria a dat acordul defrişarea a mai multor arbori, pentru care sunt ocrotite de stat. Nu este unicul caz, cînd oficialii primăriei contribuie la transformarea Chişinăului din oraşul ecologic întru-un oraş compus doar din construcţii şi blocuri locative.

Scopul protestului a fost exprimarea nemulţumirii de deciziile ilegale, luate de către funcţionarii municipiului în interesele proprii.

Primăria a distrus mai mult de 90 de monumente istorice şi spaţii verzi pe parcursul a ultimilor cinci ani. La protest au participat peste treizeci de activişti ai Gărzii tinere şi trecătorii au fost, de asemenea, interesaţi în ceea ce se întîmplă şi s-au alăturat acţiunii.

Chişinău are o arhitectura frumoasă, care este deteorată de mai multe construcţii iligale, în detrimentul Chişinăuienilor, şi a oaspeţilor capitalei.

Sursa: gardatinara.md

Igor Dodon s-a întîlnit la Moscova cu reprezentanţii instituţiilor mass-media din Federaţia Rusă Fracţiune a consilierilor socialişti la Basarabeasca