Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au organizat un Marş al memoriei şi de condamnare a fascismului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 9 mai 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, circa 10 mii de membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova alături de chiinăuieni şi veterani ai celui de-al doilea război mondial s-au adunat în faţa Academiei de Ştiinţe a Moldovei de unde au mers în marş spre Complexul Memorial “Eternitate” şi au depus flori în memoria ostaşilor căzuţi în luptete pentru eliberarea Moldovei şi a Chişinăului de ocupaţia fascistă, pentru Victorie în cel de-al doilea război mondial.

Igor Dodon, preşedintele PSRM a ţinut să menţioneze că socialiştii, cu prilejul Zilei de 9 MAI, Ziua Victoriei, au organizat un marş al memoriei şi de condamnare a fascismului, deoarece ţin minte despre evenimentele tragice din perioada celui de-al doilea război mondial şi despre faptele eroice ale predecesorilor noştri, care şi-au dat viaţa pentru pacea şi liniştea din zilele noastre.

Igor Dodon a condamnat acţiunile unor forţe politice din Moldova de a revizui istoria şi interpreta tendenţios acele evenimente tragice.

Liderul socialiştilor a ţinut să sublinieze că Ziua Victoriei, ziua cînd fascismul a fost învins, devine tot mai actuală, în contextul în care adepţii neofascismului se fac tot mai prezenţi în diverse părţi ale lumii.

Sursa: socialistii.md

Mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 9 Mai — Ziua Victoriei, din partea preşedintelui Partidului Socialiştilor, Igor Dodon Socialiştii propun măsuri concrete pentru a evita colapsul Republicii Moldova