Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 9 Mai — Ziua Victoriei, din partea preşedintelui Partidului Socialiştilor, Igor Dodon

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 mai 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Stimaţi veterani,

În acest an marcăm cea de-a 69-a aniversare de la marea Victorie asupra fascismului. În pofida timpului ce s-a scurs, nu dispare şi nu se învecheşte memoria despre acest mare eveniment. Ziua de 9 mai pentru noi toţi este zi a memoriei, toleranţei, şi atitudinii umane unii faţă de alţii. Sperăm, că omenirea se va convinge că bunăstarea şi prosperitatea nu se pot realiza într-o lume sfîşiată de războaie şi terorism, că numai pacea şi înţelegerea asigură liniştea şi bunăstarea omenirii.

Ziua Victoriei a dat o semnificaţie şi un conţinut special istoriei noastre.

Bunicii, taţii, fraţii, mamele şi surorile noastre au plătit scump pentru pace pe pămînt, pentru o viaţă liberă şi fericită a generaţiilor de după război.

Dragi veterani,

În acest context, permiteţi-mi să vă mulţumesc pentru curajul, dîrzenia şi patriotismul de care aţi dat dovadă Dvs. Vă doresc sănătate, fericire, linişte sufletească, grijă din partea celor dragi.

Memoria despre marele război împotriva fascismului, despre marea Victorie, despre eroismul dumneavoastră va trăi veşnic în sufletele şi inimile noastre!

Sursa: socialistii.md

Socialiştii exclud un membru de partid, consilierul municipal Elena Danu Socialiştii au organizat un Marş al memoriei şi de condamnare a fascismului