Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au protestat astăzi în faţa ANRE împotriva majorării preţurilor

|versiune pentru tipar||
PSRM / 8 februarie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii au protestat împotriva majorării preţurilor la carburanţi şi tarife şi preţurilor la resursele energetice exagerate.

Membrii Partidului Socialiştilor împreună cu activiştii “Gărzii tinere” au organizat astăzi o acţiune de protest în faţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Socialiştii au cerut de la conducerea ANRE să ia atitudine faţă de scumpirile în lanţ a carburanţilor (gaz lichefiat, benzină, motorină), care se produc în ultimele săptămîni.

În opinia socialiştilor, majorarea preţurilor la carburanţi, dar şi alte categorii de produse este o consecinţă a politicii fiscale draconice a statului şi a lipsei de reacţie a celor de la ANRE.

Cu atît mai îngrijorătoare este această scumpire de preţuri la carburanţi acum, în ajunul primăverii, cînd agricultorii planifică lucrările de primăvară. În lipsă de subvenţii, cu preţuri majorate la toate resursele necesare, agricultura moldovenească va intra şi mai mult în criză.

“Guvernanţii vor să compenseze deficitul financiar din contul majorării accizelor şi a impozitelor, însă efectul advers al acestei politici este majorarea preţurilor la aproape toate produsele”, au declarat socialiştii.

De asemenea, protestarii au condamnat politica iresponsabilă şi antipopulară a autorităţilor în ce priveşte tarifele şi preţurile la serviciile energetice exagerate, atenţionînd că majoritatea cetăţenilor sînt practic în incapacitate de a face faţă acestora. Socialiştii au prezentat date conform cărora doar mun. Chişinău la aproximativ 1000 de famili le-au fost puse sub sechestru apartamentele, iar alte mii de dosare se află în instanţele de judecată.

“Jos tarifele liberale”, “Opriţi creşterea preţurilor”, “Ajunge să furaţi” — sunt unele din sloganele afişate şi scandate de protestatari.

Amintim că mai multe staţii PECO au afişat în aceste zile preţuri cu 50 de bani mai mari la benzină şi motorină. Iar ceva mai devreme a crescut preţul şi la gazul lichefiat.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a efectuat o vizită în UTA Gagauzia Socialiştii au depus flori la bustul lui Alexandr Puşkin