Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au înmînat deputaţilor pampersuri în semn de protest faţă de politicile în domeniul maternităţii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 martie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, un grup de activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi ai mişcării de tineret “Garda Tînără” au venit în faţa Parlamentului RM cu cărucioare şi pampersuri pentru copii pentru a-şi exprima dezacordul cu politicile promovate de actuala guvernare în domeniul maternităţii.

Socialiştii solicită deputaţilor anularea integrală a Legii nr.332 din 23 decembrie 2013, care a fost adoptată de parlamentari fără consultări cu societatea civilă. În opinia socialiştilor, propunerile înaintate de ministrul Valentina Buliga nu acoperă tot spectrul de probleme care necesită o rezolvare urgentă.

Totodată, socialiştii insistă pe necesitatea organizării audierilor parlamentare pe marginea politicilor familiei şi copilului, în acest sens fiind oportună elaborarea unei Concepţii sau a unui program de stat pe cel puţin o perioadă de 15 ani, tinînd cont de aspectele demografice şi multe alte probleme de acest gen existente în societatea noastră.

În altă ordine de idei protestatarii s-au arătat indignaţi de propunerea Deputatului democrat Igor Corman de a plăti membrilor misiunilor diplomatice moldovenesti a indemnizatiilor pentru copii pana la varsta de 23 de ani, în prezent aceste alocaţii fiind plătite pînă la vîrsta de 18 ani. Socialiştii consideră aceste propuneri drept antisociale.

Remarcăm că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este singurul partid care a elaborat un program de susţinere a familiei şi copilului pentru o perioadă de 15 ani, elaborînd mai multe propuneri în domeniul dat, printre care: deschiderea unui cont depozit la nastere de 15000 lei, cu creşterea acestuia pentru fiecare copil, majorarea indemnizatiei lunare pentru intreţinerea copilului, program de sustinere a tinerilor familii cu locuinte, garanţii sporite pentru mame care vor să se întoarcă la serviciu atit în timpul cît şi după terminarea concediul de maternitate.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii cer demisia neîntîrziată a lui Dorin Drăguţanu Igor Dodon a avut o intrevedere cu Patriarhul Kirill