Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au prezentat Soluţiile de Alternativă pentru dezvoltarea Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 4 decembrie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii au prezentat astăzi un proiect de soluţii de alternativă pentru modernizarea Republicii Moldova. Proiectul de soluţii a fost prezentat de liderul socialiştilor Igor Dodon, însoţit de echipa de specialişti şi colegi de partid care au participat la elaborarea documentului, la care au muncit mai multe luni de zile.

În deschiderea conferinţei de presă, Igor Dodon a menţionat că soluţiile propuse de socialişti reprezintă o foaie de parcurs pentru un eventual Guvern de Alternativă, care mai devreme sau mai târziu va fi instituit în Republica Moldova. Aceste soluţii deci pot fi privite ca teze ale unui program de guvernare, iar mecanismele de înfăptuire vor fi desfăşurate pe larg fie în campania electorală, fie în cazul reformatării guvernării.

De asemenea, aceste soluţii reprezintă principalele obiective politice pentru Partidul Socialiştilor, care consideră că este de datoria lor morală şi civică să fie alături de cetăţeni şi să propună soluţii reale care ar putea îmbunătăţi viaţa societăţii. În prezent sunt necesare măsuri urgente şi eficiente atît pentru consolidarea statalităţii, cît şi pentru ameliorarea situaţiei socio-politice şi economice din ţară. Domeniile cele mai afectate sunt cele sociale — educaţia, ocrotirea sănătăţii, protecţia şi asistenţa socială. În aceste condiţii, atît în Parlament, cît şi în consiliile locale, socialiştii vor promova iniţiative capabile să rezolve o parte din cele mai grave probleme ale societăţii.

Potrivit lui Igor Dodon, soluţiile de alternativă ale socialiştilor vor fi prezentate unor largi categorii de public. Ideile din acest proiect vor fi consultate cu experţi, politicieni, reprezentanţi ai mediului de afaceri, oameni de cultură, savanţi, medici şi profesori, agricultori, locuitori ai raioanelor ţării etc. Pe măsură ce vor parveni propuneri de îmbunătăţire a proiectului, el va lua o formă mai complexă şi mai adaptată realităţilor ţării. Procesul de consultare pe marginea proiectului de soluţii alternative se va desfăşura pe perioada anilor 2013–2014, pentru a obţine un program de guvernare popular, bine cunoscut şi aprobat de cetăţeni.

În cadrul conferinţei, socialiştii au prezentat unele din cele aproape 140 de teze din proiectul de soluţii alternative. Principalele domenii de aplicare a acestor soluţii sunt următoarele:

În încheierea conferinţei de presă, Igor Dodon a îndemnat cetăţenii să vină cu propuneri concrete, completări şi îmbunătăţiri la proiectul de soluţii alternative, pentru ca într-un final să fie reflectată toată gama de preocupări ale cetăţenilor ţării, iar aceste soluţii de alternativă să reprezinte teze de lucru pentru orice guvernare care va veni la conducerea ţării.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a vizitat Centrul de reabilitare “Speranţă şi Sănătate” din Chişinău Igor Dodon a efectuat o vizită în UTA Gagauzia