Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Tinerii socialişti vor promova mesajul “Iubesc Moldova” pe 5 august la Bălţi

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 august 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Mişcarea de tineret “Garda Tînără”, a anunţat că va participa pe 5 august la Bălţi, pentru a promova mesaje stataliste şi patriotice.

În mod special, membrii “Gărzii Tinere” vor distribui mii de steguleţe cu inscripţia “Iubesc Moldova”, pentru a afirma puterea spiritului patriotic în rândul cetăţenilor ţării.

Amintim că în acea zi la Bălţi se vor desfăşura un şir de acţiuni ale diferitelor organizaţii partinice şi neguvernamentale, care vor protesta împotriva marşului antistatal al unioniştilor şi extremiştilor neo-nazişti.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, la Infotag, alături de “Garda Tînără” au fost prezenţi lideri ai următoarelor organizaţii: Asociaţia tineretului ucrainean din Moldova, Organizaţia de tineret “Ileri”, Găgăuzia. Tinerii au aunuţat despre participarea solidară şi bine organizată a acestor organizaţii la protestele din 5 august de la Bălţi.

Liderul “Gărzii Tinere”, Vlad Bătrîncea, a declarat că acţiunea de protest de duminică va avea trei obiective:

  1. Solidarizarea cu alte organizaţii patriotice şi de tineret care se vor manifesta la Bălţi împotriva unionismului şi neo-nazismului.
  2. Să le demonstreze locuitorilor municipiului Bălţi că forţele patriotice din Republica Moldova sunt mult mai numeroase şi mai sănătoase spiritual decât grupările extremiste unioniste şi neo-naziste.
  3. Promovarea mesajului “Iubesc Moldova”, ca parte a unei largi campanii sociale naţionale, cu scop de cultivare a spiritului patriotic.

Organizatorii acţiunilor de protest au dat asigurări că membrii lor se vor manifesta exclusiv paşnic, fiindcă se vor concentra pe promovarea mesajelor şi valorilor patriotice, stataliste şi moldoveniste în rândul cetăţenilor municipiului Bălţi.

Totodată, ei nu exclud că unioniştii înşişi vor organiza provocări, pentru a se poziţiona ulterior ca “victime”, ca un fel de “găinuşe călcate”, aşa cum pretind şi alte genuri de organizaţii şi mişcări străine politic şi moral valorilor statului Republica Moldova.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Şefa Misiunii OSCE în Moldova Astăzi oprim “marşul unioniştilor”, mîine — distrugerea statului!