Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii nu vor admite demontarea monumentului ostaşilor-eliberatori

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 martie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova condamnă în mod categoric recenta iniţiativă, făcută publică în incinta Academiei de Ştiinţe din Moldova, care prevede demontarea monumentului ostaşilor-eliberatori ai ţării de sub ocupaţia fascistă, instalat în piaţa din faţa AŞM.

În acest an Moldova va marca cea de-a 70-a aniversare a operaţiunii Iaşi-Chişinău, în rezultatul căreia ţara noastră a fost eliberată de sub dominaţia fascistă. Pentru cea mai mare parte a societăţii moldoveneşti memoria despre eroii războiului, care şi-au jertfit viaţa în numele victoriei, este sacră. Guvernarea proeuropeană liberală de dreapta îşi continuă tentativele de “remodelare” a istoriei, considerîndu-le mai prioritate în raport cu problemele legate de creşterea bunăstării cetăţenilor, asigurarea unui trai decent nu doar pentru funcţionarii ce fac parte din cercurile loiale anumitor formaţiuni politice, ci şi pentru ceilalţi cetăţeni ai Republicii Moldova.

PSRM speră că declaraţiile unor persoane odioase privind monumentul ostaşilor-eliberatori reprezintă doar o manifestare de populism şi iniţiativă personală. Totuşi, în cazul adoptării unei astfel de decizii, noi vom organiza acţiuni de protest şi de apărare a monumentului. Totodată, suntem gata să participăm la acţiuni similare, organizate de alte forţe social-politice pentru apărarea acestui monument, or memoria despre eroi aparţine întregului popor şi nimeni nu are dreptul să şi-o atribuie doar sie — pe de o parte, sau să o pîngărească — pe de altă parte.

Sursa: socialistii.md

Socialistii condamnă politicile Guvernării în domeniul maternităţii Socialiştii cer demisia neîntîrziată a lui Dorin Drăguţanu