Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au protestat împotrvia demolării monumentelor istorice şi de arhitectură, precum şi a construcţiilor neautorizate

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 martie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, membrii Partidului Socialiştilor din Republica Modlova împreună cu un grup de susţinători au organizat o acţiune de protest în faţa Primăriei Chişinău împotriva demolării monumentelor istorice şi de arhitectură, precum şi a construcţiilor neautorizate.

Protestatarii au menţionat că Primarul General al oraşului Dorin Chirtoacă se face vinovat de faptul că pe perioada aflării sale la conducerea oraşului s-a intensificat procesul de demolare a monumentelor istorice şi de arhitectură, a crescut numărul construcţiilor neautorizate, în oraş se instaurează haosul în toate domeniile de activitate.

Potrivit socialiştilor, pe durata mandatului de activitate a primarului Dorin Chirtoacă au fost distruse peste 45 de monumente de arhitectură şi alte zeci de clădiri de însemnătate istorică. La iniţiativa edilului capitalei Consiliul municipal Chişinău a anulat Registrul patrimoniului cultural, ceea ce a condus la crearea premizelor legislative pentru demolarea monumetelor. Actualmente nu există nici o structură municipală, responsabilă de protejarea şi restaurarea monumetelor istorice.

“Dacă Chirtoacă rămîne încă doi ani la cîrma Primăriei, patrimoniul cultural-istoric al capitalei riscă să dispară”, a afirmat Vlad Batrîncea, membru al executivului PSRM, îndemnînd chişinăuienii să participe activ la referendumul pentru revocarea Primarului General.

Socialiştii au scandat lozinci: “Chirtoacă — groparul oraşului”, “Primarul gheretelor”, “Chirtoacă în demisie”, “Opriţi distrugerea oraşului” etc.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorii Franţei în Republica Moldova Tîrgul faptelor bune!