Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Mişcarea de tineret “Garda Tînără” şi “ILERI” alături de Guvernul Tinerilor vor desfăşura mai multe activităţi legate de marcarea zilei de 9 mai

|versiune pentru tipar||
PSRM / 27 aprilie 2012 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, aripa tînără a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova “Garda Tînără” împreună cu mişcarea de tineret “ILERI” şi Guvernul Tinerilor a organizat o conferinţă de presă cu tema “Acţiuni dedicate marcării zilei de 9 mai”.

Evenimentul a avut loc în cadrul agenţiei de presă “INFOTAG”. Activiştii “Gărzii Tinere” — Roibu Dumitru şi Radvan Marina au relatat despre acţiunile principale planificate în legătură cu aniversarea a 67-a de la victoria asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Potrivit informaţiei prezentate, începînd cu ziua de astăzi, pe teritoriul întregii Republici, “Garda Tînără” lansează campania “Panglica Sf. Gheorghe” în cadrul căreia, în toate oraşele şi centrele raionale, tinerii vor distribui gratis astfel de panglici. Campania se desfăşoară în fiecare an cu ocazia aniversării victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi în memoria faptelor eroice la care au participat inclusiv buneii noştri, viaţa unora dintre ei fiind jertfită pentru pacea de care ne bucurăm şi astăzi.

Tot odată, duminică 29 aprilie, în Chişinău, membrii “Gărzii Tinere” vor începe să amenajeze morminte ale soldaţilor căzuţi pe front în cel de-al II-lea Război Mondial. Prima acţiune de acest gen a avut loc recent în Basarabeasca, iar în curînd se vor derula în Bălţi, precum şi în alte raioane ale Republicii Moldova.

În aceiaşi ordine de idei, Radvan Marina a relatat despre lansarea unui proiect nou “9 Veterani”. În cadrul acestuia, se preconizează elaborarea unui videoclip în care 9 veterani vor relata tinerei generaţii despre întîmplările şi trăirile proprii din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Şirul de acţiuni planificate de “Garda Tînără” cu prilejul zilei de 9 mai se va încununa cu un raliu pe data de 22 iunie, Ziua comemorării şi durerii — “Pe urmele istoriei”. În cadrul acestei acţiuni va participa “Garda Tînără a Rusiei Unite” împreună cu alte organizaţii de tineret din Rusia, Belorusia, Ucraina şi Moldova.

Nina Dimoglo, reprezentanta “Ileri” a relatat că în cadrul acestei acţiuni, o panglică gigantică va trece prin locurile de cea mai mare importanţă istorică pentru cel de-al II-lea Război Mondial din fiecare ţară. Această panglică va deveni simbolul unităţii generaţiilor şi solidarităţii statelor învingătoare în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Sursa: socialistii.md

1 Mai — Marş al Solidarităţii sociale Analiza critică a raportului prim-ministrului Vlad Filat