Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii din Consiliul municipal solicită demontarea pietrei comemorative din Piaţa Marii Adunări Naţionale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 2 aprilie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Grupul socialiştilor din consiliul municipal Chişinău a înaintat un proiect de decizie prin care solicită să fie demontată piatra comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale, dat fiind că aceasta a fost instalată cu abateri de la legislaţia în vigoare şi cu încălcarea procedurilor corespunzătoare.

Elena Danu şi Piotr Donţov consideră că la data de 25 iunie 2010, Primarul General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă a semnat Dispoziţia de instalare a pietrei respective fără a avea avizul Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism, ceea ce este în contradicţie cu legislaţia în vigoare.

Demersul socialiştilor este în corespundere cu Hotărîrea Curţii Constituţionale nr.17, din 12.07.2010, prin care Decretul Preşedintelui-interimar nr.376-V din 24.06.2010 a fost declarat neconstituţional.

Amintim că în anul 2010, la data de 24 iunie a fost publicat decretul Preşedintelui-interimar al Republicii Moldova nr.376-V privind declararea zilei de 28 iunie 1940 — Zi a ocupaţiei sovietice. Prin acest decret se recomanda Primăriei mun. Chişinău să iniţieze procedura de edificare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa clădirii Guvernului a monumentului în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist. Curtea Constituţională a declarat neconstituţional Decretul Preşedintelui-interimar nr.376-V din 24.06.2010 pe data de 12 iulie 2010.

Sursa: socialistii.md

Garda Tînără a participat la forumul internaţional de tineret “Liderul sec.XXI” Socialiştii fac un apel către toate partidele de opoziţie pentru consolidarea eforturilor în elaborarea Legii cu privire la Opoziţie