Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Vom face tot posibilul ca cei vinovati sa raspunda pentru faptele sale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 septembrie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au protestat în faţa Procuraturii Generale şi a Ministerului Agriculturii, cerînd atragerea la răspundere a demnitarilor din coaliţia de guvernare, implicaţi în mai multe fărădelegi, inclusiv cele legate de Banca de Economii, Aeroportul din Chişinău ş.a.

Protestatarii înarmaţi cu pancarte au scandat lozinci: “Moldova fără oligarhi!”, “Vinovaţii la răspundere!”, “Hoţii la dubă!”, “Ajunge să furaţi statul!”, “Socialiştii pentru dreptate!”.

Vlad Bptrîncea, secretar executiv al PSRM a menţionat următoarele: “Astăzi am venit la Ministerul Agriculturii unde trebuie să aibă loc comisia parlamentară economie, buget şi finanţe, deoarece dorim să cunoaştem unde s-au dus cele cîteva sute de milioane de lei, furate de la Banca de Economii? Vrem ca procurorul general să se seziseze, vrem ca procuratura să-şi exercite atribuţiile sale nemijlocite stabilite de lege şi să atragă la răspundere oligarhii de la putere. Stimaţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai SIS-ului! Aveţi toate instrumentele necesare pentru a găsi dovezile şi a trage la răspundere pe cei care fură acest stat. Numai la noi în ţară un premier care a fost demis pentru acte de corupţie şi astăzi se află în libertate”.

Liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că socialiştii nu vor ceda şi vor lupta pentru ca persoanele corupte de la conducerea ţării să fie pedepsite.

“Stimaţi prieteni noi astăzi protestăm împotriva fărădelegilor care se întîmplă în Republica Moldova. Vreau să vă spun că şedinţa nu va avea loc pentru că nu există cvorum, pentru că este boicotată de mai multe zile de cei de la guvernare…Voi între voi vă lămuriţi dar ce să facă oamenii? Ce să facă agricultorii cu producţia pe care nu au unde s-o realizeze. Oamenii suferă pentru că sunt în criză au datorii şi pierderi de mii de lei, iar cei de la putere nu fac nimic pentru ei. Ei au grijă să mai fure cîteva milioane din acest stat. Noi cerem claritate în ceea ce se întîmpla la BEM şi cerem claritate în ce priveste subvenţiile pentru agricultori! Noi vom face tot posibilul ca cei vinovaţi să răspundă pentru faptele sale!”, a menţionat deputatul Igor Dodon.

Sursa: socialistii.md

Serghei Narîşkin: Partidul Socialiştilor — partener de încredere al Rusiei Declaraţia Comitetului Executiv al PSRM